Αισιοδοξία ότι το έργο της παραλιακής σύνδεσης Καλαμάτας – Μεσσήνης θα ολοκληρωθεί νωρίτερα

Αισιοδοξία ότι το έργο της παραλιακής σύνδεσης Καλαμάτας – Μεσσήνης θα ολοκληρωθεί νωρίτερα

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε τη Δευτέρα στο Δημαρχείο Μεσσήνης ένα από τα θέματα που αναφέρθηκαν είχε να κάνει με την παραλιακή σύνδεση Καλαμάτας – Μεσσήνης και ειδικότερα με την Μπούκα.

Πρόκειται για έργο που χρόνια οι αρμόδιοι αναφέρουν, αλλά πλέον φαίνεται ότι θα υλοποιηθεί, αν και οι μελέτες επίσημα είναι να παραδοθούν το 2024.

Σε ερώτηση, λοιπόν, για τις εξελίξεις, ο δήμαρχος Μεσσήνης απάντησε ότι έχει ήδη δημοπρατηθεί, ενώ υπάρχει ανάδοχος σε ό,τι αφορά την εκπόνηση της μελέτης για τη νότια γέφυρα στις εκβολές του Παμίσου.

Ο κ. Αθανασόπουλος πρόσθεσε ότι τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν όταν τελειώσουν οι μελέτες, σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό τότε με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, αλλά και το δήμαρχο Καλαμάτας, καθώς, όπως είπε, όλα πάνε βήμα- βήμα.

Με τη σειρά του ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας χαρακτήρισε το έργο πολύ σημαντικό, που πρέπει να γίνει, με τον ίδιο να το έχει δρομολογήσει, αφού υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη της νέας γέφυρας του Παμίσου και που, σύμφωνα με τον κ. Καπέλιο, ήδη ξεκίνησε.

Κλείνοντας ανέφερε ότι από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η μελέτη θα γίνει η κατασκευή της συγκεκριμένης γέφυρας, επαναλαμβάνοντας ότι είναι πολύ σημαντική αυτή η διασύνδεση.

Όσο για το χρονοδιάγραμμα που του ζητήσαμε, μας είπε ότι δεν μπορεί να απαντήσει, αλλά μπορεί να απαντήσει για τη μελέτη΄, που θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα, αφού την έχει αναλάβει μια πολύ μεγάλη εταιρεία.

Όταν του είπαμε ότι η σύμβαση αναφέρει ότι η μελέτη θα ολοκληρωθεί το 2024, ο αντιπεριφερειάρχης απάντησε ότι τούτο δε σημαίνει ότι θα πάει τόσο μακριά.
Π.Μπ.