Απάντηση Περιφέρειας και Δήμου Μεσσήνης στον Πέτρο Θέμελη

Απάντηση Περιφέρειας και Δήμου Μεσσήνης στον Πέτρο Θέμελη

Απτή προτεραιότητα η ανάδειξη της Αρχαίας Μεσσήνης
Η δημόσια παρέμβαση του καθηγητή Αρχαιολογίας, Πέτρου Θέμελη, για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και ειδικότερα την “αδιαφορία” που υπάρχει τόσο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου όσο και από το Δήμο Μεσσήνης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

Το “Θ” επικοινώνησε και με τους δύο αυτοδιοικητικούς, προκειμένου να έχει μια γενικότερη εικόνα για το θέμα.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παν. Νίκας, εξήρε το επιστημονικό έργο του κ. Θέμελη, αλλά στάθηκε με απορία στους ισχυρισμούς του.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, από την πλευρά της η Περιφέρεια χρηματοδότησε με 600.000 ευρώ την κατασκευή του οδικού δικτύου, όπου υπάρχει ήδη εργολάβος, έχει δώσει 300.000 ευρώ για να ενισχύσει το αρχαιολογικό έργο, ενώ ήδη είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει και τη μελέτη του Αρχαιολογικού Μουσείου.

“Θεωρώ ότι από την πλευρά μας γίνεται το καλύτερο δυνατό, διότι ακριβώς γνωρίζουμε την τεράστια σημασία της Αρχαίας Μεσσήνης για την Πελοπόννησο και, κατ’ επέκταση, την Ελλάδα, αλλά και τη μοναδική προστιθέμενη αξία που προσφέρει στον τουρισμό του νομού και όχι μόνο. Από εκεί και πέρα, η αρχαιολογική περιοχή είναι περισσότερο αρμοδιότητας του υπουργείου Πολιτισμού. Σε κάθε περίπτωση, η Περιφέρεια είναι έτοιμη να προσφέρει το καλύτερο που μπορεί για την Αρχαία Μεσσήνη”.
Α.Π.

Γιώργος Αθανασόπουλος : «Ο Δήμος Μεσσήνης είναι δίπλα στον Πέτρο Θέμελη και τον αρχαιολογικό χώρο»
Σε επικοινωνία που είχε το «Θάρρος» με το δήμαρχο Μεσσήνης για τα «παράπονα» που εξέφρασε μέσω του Facebook o καθηγητής Αρχαιολογίας, Πέτρος Θέμελης, ο κ. Αθανασόπουλος σχολίασε ότι αντιλαμβάνεται το ενδιαφέρον του καθηγητή για τον περιβάλλοντα χώρο, με το Δήμο όμως συνεχώς να συνεισφέρει εκεί, και όσο μπορεί να βελτιώνει την κατάσταση. Πρόσθεσε δε ότι ο Δήμος είναι πάντα δίπλα στον καθηγητή, γίνεται συζήτηση και υπάρχει απόλυτη στήριξη.

Όσο για τον καθαρισμό των πάρκινγκ, ανέφερε ότι έγινε κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, αλλά και χθες (σ.σ. προχθές), οπότε τα βασικά πράγματα ο Δήμος τα φροντίζει

Κλείνοντας ξεκαθάρισε ότι κάποια πράγματα είναι πέραν των αρμοδιοτήτων του Δήμου, όπως, για παράδειγμα, ο δρόμος Λάμπαινα- Αρχαία Μεσσήνη, αλλά από την πλευρά του ο Δήμος πιέζει όσο μπορεί.
Π.Μπ.