Εγκαίνια της πράσινης γωνιάς Στούπας

Εγκαίνια της πράσινης γωνιάς Στούπας

Τα εγκαίνια της πράσινης γωνιάς της Στούπας έγιναν την περασμένη Παρασκευή, παρουσία του δημάρχου Δυτικής Μάνης Δ. Γιαννημάρα, των αντιδημάρχων Μπασάκου, Ανδροβιτσανέα και Λουκαρέα, δημοτικών συμβούλων, τοπικών αρχόντων, επιχειρηματιών, αλλά και κατοίκων και παιδιών, τα οποία βοήθησαν πολύ στη ρύθμιση της κυκλοφορίας και στο σερβίρισμα.

«Ήταν επίσης μεγάλη μας χαρά και τιμή», όπως σημειώνεται σχετικά από την πρόεδρο του Συλλόγου Καθαρή Μάνη, ιατρό παθολόγο Σοφία Χριστοφιλοπούλου, «να έχουμε κοντά μας αξιόλογους προσκεκλημένους από Αθήνα, την κυρία Εριφύλη Γκάλη, τομεάρχη της κυβέρνησης σε θέματα γυναικείας επιχειρηματικότητας, τον κ. Γκόρη με τη σύζυγό του, οι οποίοι διοργανώνουν τα διεθνή βραβεία who is who, και τον κ. Καραγιάννη, από τις ypodomes.com.

Η γιορτή ξεκίνησε με τον αγιασμό από τον πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Μάνης, πατέρα Συμεών και τον αιδεσιμότατο, πατέρα Σταύρο. Ακολούθησαν σύντομες αλλά εξαιρετικές ομιλίες του δημάρχου, ο οποίος περιέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος στη διαχείριση των απορριμμάτων, του πατρός Συμεών για τη σχέση προστασίας του περιβάλλοντος και πνευματικού αγώνα, της Μαριέλλας Τόμας, πρώην διευθύντριας της εταιρείας Stanley Black and Decker και αντιπροέδρου του Συλλόγου Καθαρή Μάνη, η οποία αγάπησε τη Μάνη και αποφάσισε να έρθει και να ζήσει στην όμορφη Στούπα με αγαπητούς φίλους, προσφέροντας τις γνώσεις της, την εμπειρία της, αλλά και το εθελοντικό της κεφάλαιο στη βελτίωση του περιβάλλοντος. Τέλος, ο ταμίας του συλλόγου και ψυχή της πράσινης γωνιάς, δημοτικός σύμβουλος Ευάγγελος Κατσουλέας, έκανε ένα μικρό οδοιπορικό πάνω στην υλοποίηση του έργου αυτού, τον ενθουσιασμό που είχαμε ως εθελοντές, τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, τις χορηγίες και υποστήριξη που λάβαμε τόσο από ιδιώτες όσο κι από τη Δημοτική Αρχή του τόπου μας.

Στο τέλος των ομιλιών βραβεύτηκε με αναμνηστική πλακέτα ο εθελοντής, πρότυπο αφοσίωσης και εθελοντισμού, Peter Rollet, ο οποίος συμμετέχει εδώ και πάνω από μια δεκαετία στο έργο των εθελοντικών καθαρισμών κι άλλων εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης των κατοίκων.

Ακολούθησε μπουφές και μουσική και η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς! Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς και εθελοντές που συνεισέφεραν στην κατασκευή της πράσινης γωνιάς και συνεχίζουν να μας υποστηρίζουν με οιονδήποτε τρόπο.

Στέλνουμε το μήνυμα σε όλους… φτιάξτε κι εσείς μια πράσινη γωνιά στη γειτονιά σας, στο σχολείο σας, στην εργασία σας».