Κυριάκος Βελόπουλος: «Η Μεσσηνία είναι από τους πλέον αδικημένους νομούς»

Κυριάκος Βελόπουλος: «Η Μεσσηνία είναι από τους πλέον αδικημένους νομούς»

Έγκλημα της κυβέρνησης το Turkaegean

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος μαζί με στελέχη του κόμματός του επισκέφθηκαν χθες τη Μεσσηνία, με τελευταίο σταθμό την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, όπου πραγματοποίησε ομιλία.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα ο κ. Βελόπουλος ξεκίνησε θέλοντας να σχολιάσει τα αποτελέσματα της Συνόδου της Μαδρίτης. Έτσι, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε ότι η μοίρα του καλού παιδιού και του δεδομένου συμμάχου είναι να καρπαζώνεται στο τέλος, ενώ πρόσθεσε ότι η Τουρκία κέρδισε πολλά από αυτή τη Σύνοδο, με τον κ. Ερντογάν να ξεφτιλίζει τελικά το ΝΑΤΟ που δέχθηκε τους όρους του.

Turkaegean
Θέλοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης να σχολιάσει το ζήτημα που έχει προκύψει με το «Τουρκοαιγαίο», ανέφερε ότι οι υπουργοί της Ν.Δ. λένε συνεχώς ψέματα για το θέμα, ενώ πρόσθεσε ότι το κόμμα του ήταν το πρώτο που το ανέδειξε στα τέλη Ιανουαρίου, αλλά κανείς δεν το άκουσε. Ήταν μήνας ορόσημο, όπως είπε, για να σταματήσει ο διασυρμός της χώρας και πλέον η τουριστική προβολή της Τουρκίας ως Turkaegean έχει την παγίδα να αναφέρεται στο πρόσωπο του Αιγαία, όμως η λέξη «Τουρκία» μπροστά αναφέρεται καταφανώς στην καταγωγή ή την ιδιοκτησία της περιοχής.
Ο κ. Βελόπουλος πρόσθεσε ότι αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη και επικίνδυνη, διότι από χθες (σ.σ. προχθές) το πρωί λένε ψέματα. Όσο για την ένσταση που δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης ότι θα γίνει, είπε ότι αυτό δε γίνεται, αφού η αίτηση κατατέθηκε το Σεπτέμβριο. Τότε υπήρχε χρονικό περιθώριο τριών μηνών και μετά δύο ακόμα μήνες για να προσβάλει κάποιος την απόφαση. Ως εκ τούτου, ο κ. Βελόπουλος κατέληξε ότι οι κυβερνώντες προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας, ενώ κάλεσε όσους υπουργούς παραδέχτηκαν ότι υπάρχει ευθύνη να παραιτηθούν και όχι να τα φορτώσουν όλα σε κάποιον υπάλληλο που θα προκύψει από την ψευτο-ΕΔΕ, όπως την αποκάλεσε.

Το παραπάνω, σχολίασε ο κ. Βελόπουλος, του θυμίζουν το μεθυσμένο οδηγό που τρακάρει στην κολώνα και του φταίει η κολώνα.
Κλείνοντας το θέμα ανέφερε ότι από εδώ και στο εξής και για τα επόμενα 10 χρόνια το έγκλημα που έγινε στο Αιγαίο, το «Τουρκοαιγαίο» της Νέας Δημοκρατίας, θα έχει ονοματεπώνυμο.

Οικονομία
Μιλώντας για την οικονομία, ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία με ασκήσεις επί χάρτου κάνει οικονομική πολιτική και δεν αντιλαμβάνεται τη δυσκολία με την οποία ο Έλληνας αντιμετωπίζει την πραγματικότητα, πραγματικότητα που χαρακτήρισε οικτρή.

Μεσσηνία
Αναφερόμενος σε θέματα που αφορούν στη Μεσσηνία, είπε ότι είναι ένας από τους ωραιότερους νομούς της Ελλάδος, αλλά από τους πλέον αδικημένους. Ως παράδειγμα έφερε το δρόμο που έγινε εσχάτως, περνώντας διόδια και διόδια, αλλά το κυριότερο ζήτημα για αυτόν είναι το λιμάνι της Καλαμάτας. Όπως παρατήρησε, έχει καταντήσει ένα πάρκινγκ αντί να είναι η πύλη της Ελλάδος από το Σουέζ, δηλαδή να υπήρχε ένα άξιο λόγου σιδηροδρομικό δίκτυο μέχρι το λιμάνι, παράλληλα μια εθνική οδός που θα περνούσε κάθετα το Ρίο – Αντίρριο μαζί με το σιδηρόδρομο και να κατευθύνεται στα βόρεια σύνορα της χώρας.
Κατά τον ίδιον, όμως, αυτό δε συμβαίνει, γιατί όλες οι κυβερνήσεις εξυπηρετούσαν τα γερμανικά συμφέροντα, που ήθελαν τα 300 δισ. ευρώ περίπου που κάθε χρόνο κερδίζει το Αμβούργο, το Ρότερνταμ και η Αμβέρσα από εμπορευματοκιβώτια που διακινούνται εκεί και δεν ήθελαν την Καλαμάτα.

Κατά τον κ. Βελόπουλο, η Καλαμάτα θα μπορούσε να είναι πύλη της Ελλάδος, να κερδίζει η χώρα 50 με 60 δισ. ετησίως και αυτά να επιστρέφουν στην πόλη ως αντιπαροχή. Αυτό, υποστήριξε, το λέει από το 2006.

Για τους πατατοπαραγωγούς, ανέφερε ότι πωλούν 0,20 το κιλό και οι έμποροι πωλούν 1,20, με τη διαφορά να την καρπώνονται οι χονδρέμποροι και τα καρτέλ.
Σχετικά με το στρατόπεδο της Καλαμάτας, υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει νοσοκομείο για τη Δυτική Μάνη, αφού δεν πρέπει στην Ελλάδα να υπάρχουν έρημα στρατόπεδα που να μη δίδονται για την κοινή ωφέλεια.

Για την ελιά Καλαμών, είπε ότι η Ελληνική Λύση έχει κάνει αγώνα, με τον ίδιο να ντρέπεται που ακόμα και το 2022 οι Ιταλοί παίρνουν το λάδι της Καλαμάτας, το τυποποιούν και το πωλούν πανάκριβα στην Αγγλία ή οπουδήποτε αλλού.
Υποστήριξε ακόμα ότι είναι ντροπή να μην είναι αρωγός το κράτος στον αγρότη, στον ελαιοπαραγωγό, προκειμένου το προϊόν του να αποκτήσει τεράστια υπεραξία, ενώ αναρωτήθηκε αν δεν μπορεί ή μήπως δε θέλει να συμβεί αυτό.

Κλείνοντας τα θέματα της Μεσσηνίας, ο κ. Βελόπουλος ενημέρωσε ότι η Ελληνική Λύση έχει κάνει μια προμελέτη, σύμφωνα με την οποία από το κλάδεμα της ελιάς, με ειδική επεξεργασία (φυγοκέντρηση) των κλαδιών, θα μπορεί να παραχθεί ρεύμα 2.900 μεγαβάτ για την Καλαμάτα, με κόστος επένδυσης που θα κάνει απόσβεση σε 6 μήνες. Έτσι θα παίρνουν δωρεάν ρεύμα όλοι οι Μεσσήνιοι και οι Καλαματιανοί, για να υποστηρίξει ότι υπάρχουν τρόποι, αλλά δεν υπάρχουν μυαλά για να εφαρμόσουν όσα λένε οι άνθρωποι της Ελληνικής Λύσης.

Εκλογές και συγκυβέρνηση
Σε ερωτήσεις που ακολούθησαν και αφορούσαν στις επόμενες εκλογές ο κ. Βελόπουλος απάντησε ότι δε θα κουραστεί να φωνάζει ότι δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση συνεργασίας «με αυτούς». Πρόσθεσε δε, να βοηθήσει ο θεός και οι Έλληνες να πειστούν πραγματικά ότι τα τρία κόμματα – τα κόμματα εξουσίας όπως πολλοί τα αποκαλούν- είναι που χρεοκόπησαν την Ελλάδα, είναι αυτά που συνεχίζουν να τη χρεοκοπούν, είναι τα κόμματα τα οποία οδήγησαν τον Έλληνα να πληρώνει ακριβό ρεύμα, ακριβό πετρέλαιο και καύσιμα, ενώ η Ελλάδα διαθέτει τεράστιες ποσότητες αερίου και πετρελαίου, και θα μπορούσαμε να τα παίρνουμε τζάμπα. Επίσης, είναι τα κόμματα που ο ένας πρόδωσε τη Μακεδονία και συνεχίζει ο άλλος (η Νέα Δημοκρατία) να τον στηρίζει. Επίσης, άνοιξαν κερκόπορτα στο Αιγαίο και σημείωσε ότι αν δε μιλούσε ο ίδιος χθες (σ.σ. προχθές) για το «Τουρκοαιγαίο» στη Βουλή, δε θα μιλούσε κανένα κόμμα, αλλά το δικό του, όπως είπε, είναι αυτό που έκανε άνω-κάτω τη Βουλή.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι η Ελληνική Λύση δεν ήρθε για να κυβερνήσει, αλλά για να βοηθήσει την πατρίδα να βγει από το αδιέξοδο των τριών κομμάτων. Άρα, «δε γίνεται να συγκυβερνήσει με αυτά», ενώ κάλεσε τον ελληνικό λαό, αν θέλει να βοηθήσει το κόμμα, να το ψηφίσει.

Αν ο ίδιος ήθελε να είναι υπουργός, σχολίασε, θα ήταν από το 2012, όταν του το πρότεινε ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά αρνήθηκε.

Τέλος, σχετικά με το χρόνο των εκλογών, απάντησε ότι υπάρχει μια σύγχυση, με τον ίδιο να εκτιμά ότι κανένα κόμμα από αυτά που ζητούν εκλογές δεν τις θέλει πραγματικά.

Ειδικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε ότι ούτε αυτός τις θέλει, αφού ζει το όνειρο της πρωθυπουργίας και, μάλιστα, ξέρει ότι αυτό το όνειρο τελειώνει. Κατά τον κ. Βελόπουλο, θα ήθελε να φτάσει μέχρι τον Ιούνιο- Ιούλιο, αλλά επειδή από Σεπτέμβριο και μετά θα έρθουν τα αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι αυξήσεις στα καύσιμα κ.λπ. με την ακρίβεια, ξέρει ότι δεν του μένει πολύς πολιτικός χρόνος, άρα θα αποδράσει με τις λιγότερες πολιτικές απώλειες, μήπως και βγει πρώτος, κάτι που είπε και στον κ. Ανδρουλάκη, ότι δηλαδή αυτός θα είναι πρωθυπουργός και ο δεύτερος το δεκανίκι του.

Κλείνοντας κάλεσε τον ελληνικό λαό να ψηφίσει σωστά, συνειδητά, πατριωτικά, ελληνικά, με βάση το σχέδιο, και η Ελληνική Λύση είναι εδώ να κυβερνήσει.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση