Μύδροι περιφερειάρχη κατά οικογένειας Τατούλη για – σκόπιμα- βαλτωμένα έργα

Μύδροι περιφερειάρχη κατά οικογένειας Τατούλη για – σκόπιμα- βαλτωμένα έργα

Χθες το βράδυ σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου από την Καλαμάτα

Σφοδρή επίθεση κατά του πρώην περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, ότι οι τεχνικές εταιρίες της οικογένειας Τατούλη, έχουν αναλάβει έργα πολλών εκατομμυρίων, τα οποία, άφησε να εννοηθεί, ότι σκοπίμως καθυστερούν, εξαπέλυσε χθες από την Καλαμάτα σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο κ. Νίκας, αναφέρθηκε αρχικά σε σφοδρή σύγκρουση που είχε με τον κ. Τατούλη, προχθές κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Τρίπολη, είπε πως αυτά που γίνονται «δεν τα ανέχεται αυτός» και έδωσε στους δημοσιογράφους λίστα με 6 έργα της Μεσσηνίας, συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 8,5 εκατ. ευρώ  (βλ. φωτό), που είχαν αναλάβει οι εταιρίες της οικογένειας Τατούλη και δεν έχουν εκτελεσθεί.

Ρητορικά ερωτήματα

Ο κ. Νίκας ξεκίνησε να αναφέρεται στο θέμα, απευθύνοντας τα εξής ρητορικά ερωτήματα:

«Ξέρετε ποιος είχε το έργο Μηλέα – Παναγία Γιάτρισσα, έργο προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, βαλτωμένο εδώ και τρία χρόνια; Ξέρουν οι Μανιάτες γιατί δεν έχει ξεκινήσει το συγκεκριμένο έργο το οποίο διασυνδέει τη Μάνη και τη Μεσσηνία με τη νότια Λακωνία; Ξέρουν οι Αλαγόνιοι γιατί εδώ και 2 χρόνια δεν έχει γίνει το έργο των τριών εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών του δρόμου της Αλαγονίας;  Γιατί διαμαρτύρονται όλοι χωρίς να λένε την αλήθεια; Ποιος φταίει που δεν έγινε το συγκεκριμένο έργο; Βεβαίως, εύχομαι και ελπίζω σε ένα μήνα από τώρα να μπορέσω να υπογράψω για το δρόμο «Παναγία Γιάτρισσα», ενώ ξεμπλόκαρε και ο Ταΰγετος, αλλά γιατί χάσαμε τόσα χρόνια; Γιατί τόσα χρόνια είχαμε μπλοκαρισμένα τόσα χρήματα;», σημείωσε ο περιφερειάρχης και ακολούθως έδωσε λίστα με τα έργα της Μεσσηνίας.

«Δεν τα ανέχομαι αυτά»

Στη συνέχεια ο κ. Νίκας είπε ότι σε επίπεδο περιφέρειας η λίστα αυτή των έργων, αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ και κατέληξε:

«Τα έργα αυτά δεν έγιναν για πολλούς και διάφορους λόγους και για κάποια από τα αυτά είμαστε στα δικαστήρια. Εκπτώσεις, προσφυγές, δικαστήρια, ενασχόληση των υπηρεσιών και τα χρήματα βαλτωμένα. Και πώς απαντάμε σε όλα αυτά, όλοι εμείς που θεωρούμε ότι οι οικογένειες των πολιτικών πρέπει να κάνουν τα δημόσια έργα; Πως απαντάμε; Με ύβρεις και με συκοφαντίες: Τι έκανες εσύ όταν ήσουν δήμαρχος; Φαντάζομαι να απαντήσει η δημοτική αρχή σε αυτό. Και άλλα τέτοια κατά το ανέκδοτο στη Ρωσία: «Ναι και εσείς καταπιέζετε τους μαύρους». Έχω πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ, έργα ξαπλωμένα. Δηλαδή το μισό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και σφυρίζουμε αδιάφορα από δω και από κει και κουνάμε και το δάχτυλο. Εγώ δεν τα ανέχομαι αυτά».

Της Βίκυς Βετουλάκη