Ο Πανηλειακός κατέθεσε ένσταση για αντικανονική διεξαγωγή του αγώνα με τον Πανθουριακό

Ο Πανηλειακός κατέθεσε ένσταση για αντικανονική διεξαγωγή του αγώνα με τον Πανθουριακό

Ένσταση για αντικανονική διεξαγωγή του αγώνα Πανθουριακού – Πανηλειακού, για την 6η αγωνιστική του 5ου Ομίλου των μπαράζ για άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία, κατέθεσε στην ΕΠΟ ο Πανηλειακός. Ο πρωταθλητής Ηλείας στηρίζεται στο άρθρο 23 του ΚΑΠ (για άδεια διεξαγωγής αγώνα).

Να θυμίσουμε ότι ο κυριακάτικος αγώνας Πανθουριακού – Πανηλειακού στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας (για τα μπαράζ ανόδου στη Γ΄ Εθνική, ξεκίνησε με 65 λεπτά καθυστέρηση, διότι ο γηπεδούχος Πανθουριακός δεν προσκόμισε έγκαιρα άδεια τέλεσης αγώνα. Όταν αυτό έγινε (βέβαια υπήρξαν διαβουλεύσεις μεταξύ  παραγόντων), άρχισε το ματς, ο Πανθουριακός  πήρε τη νίκη με 2-1.

Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης (Τάκης) Αντωνακόπουλος, που παρακολούθησε το κυριακάτικο ματς Πανθουριακού – Πανηλειακού, στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας (είχε βρεθεί τόσο στο Γύθειο όσο και στην Πάτρα, στα άλλα εκτός έδρας ματς της ομάδας του Πύργου), σε συνέντευξη Τύπου στις 31 Μαΐου αναφέρθηκε στον παραπάνω αγώνα, αποκαλύπτοντας ότι η γηπεδούχος ομάδα δεν διέθετε την απολύτως απαραίτητη από τους κανονισμούς άδεια διεξαγωγής αγώνα.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο κ. Αντωνακόπουλος και αφορούσαν το ματς Πανθουριακού – Πανηλειακού, για τα μπαράζ ανόδου στη Γ΄ Εθνική: «Στον αγώνα της Κυριακής στο Στάδιο Καλαμάτας, μεταξύ Πανθουριακού – Πανηλειακού, αποδείχθηκε ότι η γηπεδούχος ομάδα δεν διέθετε την απολύτως απαραίτητη από τους κανονισμούς άδεια διεξαγωγής αγώνα.

Αυτό ίσχυε εξ αρχής και μάλιστα περίπου 50 λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης αγώνα έφεραν στον διαιτητή μία άδεια με αριθμό πρωτοκόλλου (129109).

Επειδή από την  πρώτη ματιά υπήρχαν βασιμότατες ενδείξεις ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, με το έγγραφο αυτό, τη Δευτέρα, αρχικά είχα άμεση συνεργασία με τους διοικούντες του Πανηλειακού  και αμέσως μίλησε τόσο με τη Διεύθυνση Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσο και με την αρμόδια διευθύντρια στην Π.Ε. Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, ενώ το πρωί της Τρίτης, όπως αρμοδίως είχε ζητηθεί, μας στάλθηκε το γνωστό έγγραφο με το συγκεκριμένο αριθμό πρωτοκόλλου, το οποίο αποδεικνύει πως είχε εκδοθεί στις 15 Απριλίου 2022 και ήταν για άλλον αγώνα. Συγκεκριμένα, τον αγώνα Πανθουριακός – ΑΟ Κυπαρισσίας στο Γήπεδο Μικρομάνης, για το Σάββατο 16 Απριλίου 2022, στο πλαίσιο του τοπικού Πρωταθλήματος Μεσσηνίας. Με βάση αυτά τα επίσημα πλέον στοιχεία, ο Πανηλειακός υποβάλλει ένσταση για να δικαιωθεί. Αυτοί που έκαναν αυτή την πράξη ήξεραν τι έκαναν και έφεραν ακόμα και με τόση χρονική καθυστέρηση  ένα έγγραφο παραποιημένο, έχοντας κάνει παραβίαση μιας σειράς νόμων και κανονισμών.

Επειδή ακόμη και η διαμαρτυρία πρέπει να είναι εντός νομιμότητας, ο Πανηλειακός που ξεκάθαρα αδικήθηκε έχει πλέον διαθέσιμα πραγματικά και αληθινά στοιχεία για τις επόμενες κινήσεις του.

Είμαστε συνεχώς κοντά στην ομάδα συνεχώς στον αγώνα για το δίκαιο και το νόμιμο, όπως κάνουμε σε όλους τους τομείς».

Περιμένουμε πλέον από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ την εκδίκαση της  ένστασης του Πανηλειακού. Τώρα, αν τελικώς δικαιωθεί η ομάδα του Πύργου, θα πάρει τη νίκη με 3-0 στο ματς με τον Πανθουριακό και τους 3 βαθμούς.

Από την άλλη πλευρά σε περίπτωση τιμωρίας  του, ο  Πανθουριακός, μηδενίζεται και του αφαιρούνται 3 βαθμοί.

Να σημειώσουμε δε ότι τα μπαράζ για άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία βρίσκονται στην πιο κρίσιμη φάση και απομένει μόλις μία αγωνιστική για την ολοκλήρωσή τους. Για την Κυριακή 5 Ιουνίου, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή της 7ης (και τελευταίας) αγωνιστικής στον 5ο Όμιλο. Την δε άνοδο στη Γ΄ Εθνική διεκδικούν ο ΑΠΣ Πάτραι, ο Πανθουριακός, ο Πανηλειακός και ο Παλληξουριακός.

Βέβαια αναμένουμε μία τοποθέτηση του νταμπλούχου Μεσσηνίας για όλα όσα υποστηρίζει ο Πανηλειακός.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής
Πανγυθεατικός – Πανθουριακός

Παλληξουριακός – ΑΠΣ Πάτραι

ΑΟ Τσιλιβή – Πανθυρεατικός (χ.α.) 0-3

Ρεπό: Πανηλειακός.

Κλείνοντας, ν’ αναφέρουμε ότι ο Πανηλειακός εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, βάσει του άρθρου 17 του Κώδικα Δεοντολογίας (για παραποίηση εγγράφου).