Οιχαλία: Τρεις μήνες αναμένουν σύνδεση παροχής νερού σε καταφύγιο αδέσποτων

Οιχαλία: Τρεις μήνες αναμένουν σύνδεση παροχής  νερού σε καταφύγιο αδέσποτων

Απογοήτευση φιλόζωων που φροντίζουν για τα αδέσποτα, εκλιπαρούν για λύση σύντομα

Προβληματισμένοι και απογοητευμένοι είναι φιλόζωοι που φροντίζουν για τα αδέσποτα σε ιδιωτικό καταφύγιο που δημιουργήθηκε από εθελοντές στα όρια των Δήμων Τριφυλίας και Οιχαλίας. Όπως ισχυρίζονται, περί τους τρεις μήνες αναμένουν από το Δήμο Οιχαλίας σύνδεση παροχής ύδρευσης. Ύδρευση που είναι απαραίτητη τόσο για τα δεκάδες φιλοξενούμενα ζώα όσο και για την καθαριότητα του χώρου.

Ο φιλόζωος και εθελοντής στη συγκεκριμένη εγκατάσταση, Γιάννης Νικολόπουλος, μάς μετέφερε ότι με ιδιωτική πρωτοβουλία και δαπάνες, κυρίως φιλόζωων από το εξωτερικό, κατέστη εφικτό να δημιουργηθεί ο συγκεκριμένος χώρος φιλοξενίας αδέσποτων ζώων. Σύμφωνα με τον ίδιο, από όσα έχει πληροφορηθεί, γεωγραφικά ανήκει στο Δήμο Τριφυλίας, ωστόσο εκείνη η περιοχή υδρεύεται από το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Οιχαλίας και είναι σε αναμονή περί τους τρεις μήνες για τη σύνδεση παροχής.

Εξαιτίας αυτού, για την εξασφάλιση νερού για τα αδέσποτα, αλλά και για καθαριότητα στο χώρο, φιλόζωοι αναγκάζονται να το μεταφέρουν σε κουβάδες και μπιτόνια καθημερινά, γεγονός τραγικό, αλλά δεν υπάρχει, λένε, άλλος τρόπος. Εκλιπαρούν και ευελπιστούν σύντομα να δοθεί λύση και να φτάσει το δίκτυο ύδρευσης στο καταφύγιο.