Ποιος ο λόγος να είναι κλειστές οι συνεδριάσεις;

Ποιος ο λόγος να είναι κλειστές οι συνεδριάσεις;

Μέχρι και πέρυσι οι συνεδριάσεις του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη από καιρικά  – φυσικά φαινόμενα και πυρκαγιές, από εποχής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή από το 1995, ήταν «ανοικτές» και μπορούσαν να τις παρακολουθήσουν οι δημοσιογράφοι.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση που αφορούσε στην πρόληψη από πυρκαγιές ξαφνικά ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν, διότι θα γινόταν κεκλεισμένων των θυρών.

Χθες είχε προγραμματισθεί άλλη μια συνεδρίαση του ΣΟΠΠ. Ρωτώντας νωρίς το πρωί το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, αν αυτή τη φορά θα μπορούμε να την παρακολουθήσουμε, λάβαμε την απάντηση ότι θα είναι ανοικτή.

Προς μεγάλη μας έκπληξη, όμως, όταν η συνεδρίαση ξεκίνησε, ζητήθηκε και πάλι από τους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν, γιατί θα γίνει κλειστή.

Πραγματικά, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το λόγο μιας τέτοιας απόφασης, καθώς τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει να μάθει μόνο τη βασική τοποθέτηση αυτού που προεδρεύει στη συνεδρίαση, αλλά και τα όσα έχουν να παρατηρήσουν οι αρμόδιες Αρχές (Πυροσβεστική, Αστυνομία κ.λπ.). Κυρίως, όμως, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αναφέρουν οι Δήμοι της Μεσσηνίας στον τομέα αυτό, αλλά και οι εθελοντές και οι υπηρεσίες, που μπορεί να αφορούν τεχνικά ή αντιπλημμυρικά έργα.

Μια συνέντευξη για να ειπωθούν όσα θέλει κάποιος δεν είναι ενημέρωση.
Β.Β.