Σε μία συναρπαστική μουσική εμπειρία στην Καλαμάτα προσκαλεί η Μαρίνα Σάττι

Σε μία συναρπαστική μουσική εμπειρία στην Καλαμάτα προσκαλεί η Μαρίνα Σάττι

Σε μία ξεχωριστή και συναρπαστική μουσική εμπειρία μάς προσκαλεί τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, στις 9.00 το βράδυ, στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, η τραγουδοποιός και πολυσχιδής καλλιτέχνις Μαρίνα Σάττι.

Τέσσερα χρόνια μετά την σαρωτική επιτυχία της “Μάντισσας”, λίγους μήνες μετά την κατάκτηση της κορυφής για άλλη μια φορά με τα νέα της τραγούδια “Πάλι” και “Πόνος Κρυφός” και αμέσως μετά με την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ «YENNA», που έχει ήδη λάβει εξαιρετικές κριτικές, η Μαρίνα Σάττι επιστρέφει και παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο μουσικό θέαμα, βαθιά επηρεασμένο από παραδοσιακές καταβολές περίτεχνα συνδυασμένες με τις σύγχρονες μουσικές τάσεις.

Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, λοιπόν, θα παρουσιάσει τα τραγούδια της που όλοι αγαπήσαμε, τραγούδια από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο και, βέβαια, τραγούδια από το νέο της δίσκο «YENNA», ένα όνομα καθόλου τυχαίο, καθώς δηλώνει την πρόθεσή της να αποτυπώσει συμβολικά τη δημιουργική διαδικασία ως τα στάδια από τη σύλληψη μέχρι τη γέννα: τον ενθουσιασμό, το φόβο, την ανασφάλεια, τον πόνο και, τελικά, τη στιγμή της έλευσης στον κόσμο και, ως εκ τούτου, την αλλαγή. Το πρώτο της άλμπουμ αποτελεί ένα οδοιπορικό με αναφορές στους ήχους ολόκληρης της ελληνικής επαρχίας – από το ζουρνά και το νταούλι του Βορρά, το πολυφωνικό τραγούδι της Ηπείρου, μέχρι τα γλέντια και τους χορούς της Κρήτης.

Μία σύγχρονη μουσική γιορτή, με τη μοναδικά χαρακτηριστική αισθητική της Μαρίνας και των συνεργατών της, πολυφωνικές αλχημείες και απροσδόκητες ενορχηστρώσεις. Τραγούδια από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Γκάιντα και beats. Νταούλια και 808.

Συντελεστές
ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΤΤΙ, ΕΛΕΝΑ ΛΕΩΝΗ τραγούδι, ΕΡΑΣΜΙΑ ΜΑΡΚΙΔΗ τραγούδι, ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΣΑΣ πνευστά, ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΟΥΒΑΣ τύμπανα, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΠΟΥΡΝΙΑΣ κρουστά

Πληροφορίες:
Μέγαρο Χορού Καλαμάτας- Προαύλιο (Αρτέμιδος 124)

Είσοδος ελεύθερη
Τηλ. επικοινωνίας:  2721360619