Τα ψέματα που νόμισαν ότι έγιναν αλήθειες

Τα ψέματα που νόμισαν ότι έγιναν αλήθειες

Η αριστερά του Τσίπρα δεν είναι ιδέα, είναι ιδέες, κάθε λογής ιδέες, για κάθε γούστο. Στην απόγνωσή της υιοθετεί τα πάντα, κανένα πρόβλημα. Ήδη υφαίνει ανοιχτά την εκλογική πόλωση, πριν και μετά τις εκλογές, ως υπαρξιακή ανάγκη, ως αντίδοτο στην αργή διολίσθηση προς την αβεβαιότητα. Η πολιτική ατμόσφαιρα δύσκολα αναστρέφεται. Σου θυμίζει αυτόν που πνίγεται και ψάχνει εναγωνίως να κρατηθεί από κάπου. Έτσι ξεχνάει ότι ο Μελανσόν τον έχει αποκαλέσει «ελεεινό» και αυτός τον συγχαίρει για την επιτυχία του. Ποία επιτυχία; «Κερδάμε, ήρθαμε δεύτεροι». Ο Τσίπρας ψάχνει για νίκες για να σταθεί στα πόδια του.

Τη νίκη ή τη βρίσκεις ή την εφευρίσκεις. Πρώτος διδάξας ο Τραμπ.

Μέσα από την αγωνία του να αποφύγει το μοιραίο, απαίτησε από τον Μητσοτάκη να οριστεί υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, ζητώντας μάλιστα οι εκλογές να γίνουν αρχές φθινοπώρου.

Ωραίος ο νέος! Όμως αν θυμάται, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν όρισε υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών το 2019, ούτε καν ένα μήνα πριν. Όρισε μόλις 24 ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες στις 7 Ιουλίου. Και αφού είχαν πραγματοποιηθεί οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές με τον ίδιο υπουργό. Προφανώς, φοβάται τις εκλογές και υφαίνει σενάρια νοθείας. Νυν υπέρ πάντων η καρέκλα του αρχηγού. Ως προς την καρέκλα του πρωθυπουργού, το έχει πάρει απόφαση ότι είναι χαμένη.

Απαιτεί να ανακοινώσει από τώρα ο Μητσοτάκης την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών!

Πότε ανακοίνωσε ο Τσίπρας το 2019 ότι θα πάει σε εκλογές; Το βράδυ της 26ης Μαΐου του 2019 ανακοίνωσε ότι θα προκηρύξει εκλογές στις 30 Ιουνίου και την άλλη ημέρα πληροφορηθήκαμε ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου.

Τι ζητάει τώρα, όταν ο ίδιος άλλα έλεγε και άλλα εν τέλει έπραξε;

Ο άνθρωπος, όπως έχω ξαναπεί, δεν παίζεται. Εάν κάποια στιγμή αποφασίσει να πει αλήθειες, η ημέρα αυτή θα πρέπει να ανακηρυχθεί ως εθνική ημέρα.

Έχει καταφέρει το ακατόρθωτο, να μπερδέψει τα ψέματα σε σημείο που να νομίζουν ότι έγιναν αλήθειες.

  Του Μιχάλη Βασ. Σούμπλη