28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Έναρξη την Παρασκευή με τους Peeping Tom

28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Έναρξη την Παρασκευή με τους Peeping Tom

Ένα έργο-σταθμό στην ιστορία του σύγχρονου χορού

Με ένα έργο-σταθμό στην ιστορία του σύγχρονου χορού, το “TRIPTYCH: The missing door, The lost room and The hidden floor των Peeping Tom” ξεκινά το φετινό, 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στις 15 και στις 16 Ιουλίου.

Η δίωρη πολυβραβευμένη δημιουργία των Gabriela Carrizo και Franck Chartier, αποτέλεσμα νέας επεξεργασίας τριών έργων που δημιούργησε η ομάδα Peeping Tom για το Nederlands Dans Theatre, έχει χαρακτηριστεί από το διεθνή Τύπο ως «κατάκτηση του αδυνάτου», ως ένας πρωτότυπος συνδυασμός χορού, θεάτρου, κινηματογράφου, μαγείας, εφέ, slapstick κωμωδίας και ακροβατικών με σασπένς και μνημειώδη εναλλαγή σκηνικών.

Στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας ακολουθούν στις 19 Ιουλίου το Neighbours, η πρώτη διεθνής συμπαραγωγή του Φεστιβάλ με το Sadler’s Wells του Λονδίνου- έναν από τους σημαντικότερους οργανισμούς του σύγχρονου χορού παγκοσμίως- και στις 22 και 23 Ιουλίου η εμβληματική παράσταση Sonoma του πολυβραβευμένου δημιουργού από τη Βαλένθια Marcos Morau και της ομάδας La Veronal.

Με τίτλο «Ωδή στην Ομορφιά», το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας φιλοξενεί φέτος 26 συνολικά παραγωγές, 14 ξένες ομάδες από 10 χώρες, 12 ομάδες από την Ελλάδα, 3 παγκόσμιες πρεμιέρες, 6 παράλληλες εκδηλώσεις, αλλά και ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες και ειδικές ομάδες κοινού, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καλαμάτας.

Τo Φεστιβάλ είναι αποτέλεσμα στενής συνεργασίας της καλλιτεχνικής διευθύντριάς του Λίντας Καπετανέα και του δημάρχου Καλαμάτας Αθανάσιου Π. Βασιλόπουλου με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Γ. Μενδώνη, τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμάτας «Φάρις», Παντελή Δρούγα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε. «Φάρος».

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει παραστάσεις χορού που συνδυάζουν διαφορετικά είδη, από σύγχρονο και κλασικό χορό μέχρι ακροβατικά, breaking και krump που θα φιλοξενηθούν στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, στο Black Box και στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Οι καλλιτέχνες του εξωτερικού που θα παρουσιάσουν τα έργα τους προέρχονται από την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Μοζαμβίκη, την Ελβετία, την Ιταλία, την Ουγγαρία και την Κύπρο. 

Για τo πλήρες πρόγραμμα: www.kalamatadancefestival.gr 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Προπώληση εισιτηρίων

Ηλεκτρονικά:

https://www.ticketmaster.gr/search.html?category=Dance

Τηλεφωνικό κέντρο:

●(+30) 211 1981535 (Δευτ – Κυρ: 9.00 – 21.00)

Στα ακόλουθα καταστήματα:

●MY DAILY SPOT Σύνταγμα (Μητροπόλεως 25, Αθήνα)

●MY DAILY SPOT Κολωνάκι (Τσακάλωφ 14, Αθήνα)

Γραφείο Προπώλησης Εισιτηρίων στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας:

● καθημερινά 10:00-13:00 & 18:00-20:00

● Τ: (+30) 27210 93911

● mail@kalamatadancefestival.gr

Τιμές εισιτηρίων

ΜΑΙΝ STAGE – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Κανονικό εισιτήριο / α΄ ζώνη: 15,00 ευρώ

Μειωμένο εισιτήριο / α΄ ζώνη: 12,00 ευρώ 

Η έκδοση μειωμένων εισιτηρίων καθώς και η είσοδος με αυτά στο θέατρο γίνεται υποχρεωτικά με την επίδειξη του αντίστοιχου νόμιμα θεωρημένου δικαιολογητικού (φοιτητική κάρτα, κάρτα πολιτισμού, κάρτα ανεργίας, κάρτα Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, κάρτα Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού, κάρτα ΑμεΑ).

BLACK BOX – ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Γενική είσοδος: 12,00 ευρώ

Η εισοδος σε όλες τις παραστάσεις στην κεντρική πλατεία και στις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Ψηφιακή έκθεση και εικαστικό εργαστήρι παιδικής ζωγραφικής στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας, τηρουμένων των οδηγιών και των μέτρων προστασίας του υπουργείου Υγείας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ART WITHIN ONE

Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, με σειρά προτεραιότητας, μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων και τηρουμένων των οδηγιών και των μέτρων προστασίας του υπουργείου Υγείας.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Κόστος συμμετοχής σε 4 σεμινάρια και 1 masterclass: 380 ευρώ

Εγγραφές και πληροφορίες: workshops@kalamatadancefestival.gr

Η εγγραφή ολοκληρώνεται μόνο με την καταβολή του ποσού συμμετοχής.

Επιστροφή χρημάτων δε γίνεται δεκτή.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων.

Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια έχουν ειδική έκπτωση για όλες τις παραστάσεις του Φεστιβάλ.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Εγγραφές και πληροφορίες: mail@kalamatadancefestival.gr

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων.