Απάντηση του Δήμου Δυτικής Μάνης για τα αγριογούρουνα

Απάντηση του Δήμου Δυτικής Μάνης για τα αγριογούρουνα

Κυρία διευθύντρια,
στην έγκριτη εφημερίδα σας την Πέμπτη  21/7/2022 και στη σελίδα 24 υπήρχε δημοσίευμα του δημοσιογράφου Π. Μπ. με τίτλο «Καρδαμύλη, τα αγριογούρουνα φθάνουν στην παραλία».

Η παρουσία των αγριογούρουνων είναι γεγονός. Το θέμα, όμως, έχει να κάνει με το πώς το παρουσιάζεις και σε ποιους ρίχνεις την ευθύνη.

Η παρουσία των αγριογούρουνων στην περιοχή της Καρδαμύλης και τη γύρω περιοχή είναι τόσο αισθητή, αφού για να αποκτήσουν την τροφή τους, δυστυχώς, δε διστάζουν να πάνε και έξω από τα σπίτια που έχουν μουριές, με αποτέλεσμα να τρομοκρατούν τους πολίτες αλλά και τους τουρίστες.

Αυτό μας υποχρέωσε να απευθυνθούμε για βοήθεια στον Κυνηγετικό Σύλλογο Καλαμάτας και στο Δασαρχείο, από το οποίο ζητήσαμε να εγκρίνει την ενεργοποίηση της ομάδας καταπολέμησης των αγριόχοιρων. 

Σε ό,τι αφορά τις φωτογραφίες, θα επιθυμούσαμε να γνωρίζουμε τον αποστολέα τους για να τον ρωτήσουμε: Τα απορρίμματα αυτά είναι σύμμεικτα;

Και τούτο, γιατί γίνεται καθημερινά αποκομιδή των σύμμεικτων, άρα με κάθε σεβασμό στη δημοσιογραφία, κύριε Π. Μπ., δε σφυρίζουμε αδιάφορα ούτε αφήνουμε τροφή στα σκουπίδια για τα αγριογούρουνα.

Τι είναι, όμως, όλοι οι όγκοι που φαίνονται στις φωτογραφίες; Είναι ανακυκλώσιμα υλικά και ογκώδη σε δημοτικό πράσινο σημείο που φεύγουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κι αυτό, γιατί οφείλεται σε λόγους πέραν των δυνατοτήτων μας και των προθέσεών μας.

Με τιμή,
Ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης
Δημήτριος Γιαννημάρας