Δράση ενημέρωσης για ΚΑΡΠΑ και πρώτες βοήθειες στην Κυπαρισσία

Δράση ενημέρωσης για ΚΑΡΠΑ  και πρώτες βοήθειες στην Κυπαρισσία

Με επιτυχία και σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη την Κυριακή, από το πρωί έως το μεσημέρι, στην αίθουσα “Αλέκος Παπαδόπουλος” στην Κυπαρισσία εκπαιδευτική δράση με θέμα την ενημέρωση ομάδων του πληθυσμού για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED), που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας «Η Πρόοδος» σε συνεργασία με το τμήμα εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Τρίπολης, την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Φιλιατρών και την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Καλαμάτας. Η δράση είχε ως στόχο να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τους πολίτες στην παροχή πρώτων βοηθειών με τις συγκεκριμένες μεθόδους, που μπορούν να αποβούν κρίσιμες και σωτήριες για αρκετούς ανθρώπους που θα τις χρειαστούν.

Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης είχε διάρκεια πέντε ώρες και οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι δε εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ πραγματοποίησαν την εκπαίδευση, που περιελάμβανε θεωρία και πρακτική άσκηση στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ), στην παροχή πρώτων βοηθειών και στην αντιμετώπιση επειγουσών και απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων, όπως πνιγμός λόγω φραγής της αναπνευστικής οδού, χτυπήματα, τσιμπήματα, εγκαύματα, τραυματισμοί κ.ο.κ. Έτσι, οι ενημερωμένοι και καταρτισμένοι πολίτες μπορούν πλέον να αποτελέσουν το σωτήριο συνδετικό κρίκο για να σωθεί μια ζωή μέχρι να φτάσουν οι διασώστες και να λάβει το θύμα υγειονομική περίθαλψη.

«Ευχαριστούμε θερμά για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου το τμήμα εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Τρίπολης, την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Φιλιατρών και την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Καλαμάτας», τονίζει ο Σύλλογος.