Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Αναβάθμιση εκπαιδευτικών προγραμμάτων μέσω νέων συνεργασιών

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Αναβάθμιση εκπαιδευτικών  προγραμμάτων μέσω νέων συνεργασιών

Μια νέα δυνατότητα για την πόλη της Καλαμάτας έρχονται να προσφέρουν από το νέο ακαδημαϊκό έτος τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Σε συνεργασία με το Alexander College της Κύπρου και το κρατικό βρετανικό Πανεπιστήμιο Canterbury Christ Church University ξεκινούν ένα νέο κύκλο σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης γύρω από τον τουρισμό. Έτσι, μέσα από ένα τριετές προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (BSc Hospitality Management), αλλά και ένα ετήσιο, μεταπτυχιακού επιπέδου (MSc Tourism and Event Management), φιλοδοξούν να συμβάλλουν καταλυτικά στη νέα υβριδική μορφή εκπαίδευσης που θα παρέχεται σε όλους τους φοιτητές, αλλά και στη μελλοντική ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Μεσσηνίας.

Από την άλλη πλευρά, όπως διευκρίνισε ο ιδιοκτήτης των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, Φώτης Μπουγάς, δεδομένου ότι οι δύο παραπάνω κύκλοι σπουδών αφορούν στο κομμάτι του τουρισμού, αυτό δίνει τη δυνατότητα προσέλκυσης εν δυνάμει φοιτητών και από τις γύρω περιοχές, κάτι το οποίο θα συμβάλλει και στην περαιτέρω αύξηση του τουρισμού στην πόλη.

Το ποσό δε στο οποίο ανέρχονται τα δίδακτρα για το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών είναι 5.700 ευρώ, την ίδια ώρα που το αντίστοιχο πρόγραμμα στην Κύπρο κοστίζει 6.950 ευρώ και στην Αγγλία παραπάνω από 8.000. Αντίστοιχα, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ανέρχεται στα 6.700 ευρώ, ενώ είναι πολύ αυξημένο για παρακολούθηση του προγράμματος τόσο στην Κύπρο όσο και στην Αγγλία.

Εκπροσωπώντας το Alexander College της Κύπρου, ο κ. Νικόδημος Λοΐζου τόνισε ότι για τη διευκόλυνση των φοιτητών η παρακολούθηση θα γίνεται από το χώρο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, σε απευθείας μετάδοση από την Κύπρο, είτε εναλλακτικά μέσω πλήρους τηλεκπαίδευσης από το χώρο του σπιτιού τους.

Μουσικές σπουδές στην Καλαμάτα

Μια νέα προσθήκη στις δραστηριότητες των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά προκύπτει μέσα από την πρόσφατη συνεργασία τους με το Music Education Lab της Αθήνας. Πλέον δίνεται η δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους πάνω στη σύγχρονη μουσική και στα μουσικά όργανα. Όπως δήλωσε χθες το πρωί ο υπεύθυνος για την παραπάνω δράση, Βασίλης Μεταλληνός, από τη νέα σχολική χρονιά οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα σε ένα νέο εργαστήριο μουσικής και ειδικότερα κιθάρας, ντραμς, μπάσου, φωνητικών και πλήκτρων.

Συνεχίζει για 2η χρονιά το Εργαστήρι Ξένων Γλωσσών

Ταυτόχρονα, έπειτα από την περσινή αξιοσημείωτη πορεία που είχε το τμήμα ξένων γλωσσών των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, από φέτος πρόκειται επεκταθεί η λειτουργία του, καθώς πλέον θα παραδίδονται μαθήματα Αγγλικών, Γαλλικών και Γερμανικών και κατά τις απογευματινές ώρες. Άλλωστε, όπως σημείωσε η υπεύθυνη των ξενόγλωσσων σπουδών των Εκπαιδευτηρίων, Μαρία Δρέτα, το εργαστήρι ξένων γλωσσών Bougas Lab απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, τους εφήβους και ενηλίκους της πόλης που θέλουν να μάθουν ή να αναβαθμίσουν το επίπεδο μιας ξένης γλώσσας μέσα σε ένα ευχάριστο, οργανωμένο και, κυρίως, ασφαλές περιβάλλον.

Χρ.Μ.