Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Εκπαιδευτικό ταξίδι στην Αγγλία

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Εκπαιδευτικό ταξίδι στην Αγγλία

Για ακόμη μία χρονιά τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά με 31 μαθητές και τρεις εκπαιδευτικούς συμμετείχαν σε καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Cats Cambridge University. Το πρόγραμμα διήρκησε 10 μέρες, επτά ημέρες στο πανεπιστήμιο και τρεις στο Λονδίνο. Τα παιδιά κατάφεραν να μιλήσουν μια ξένη γλώσσα, να επικοινωνήσουν, να γνωρίσουν ένα διαφορετικό  πολιτισμό, να ψυχαγωγηθούν και να αναπτύξουν τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και τη φιλία.

Από τις 25 Ιουνίου έως και 1η Ιουλίου έμειναν στις εγκαταστάσεις του Cats Cambridge University, όπου έκαναν μαθήματα με ειδικευμένο προσωπικό. Παράλληλα με τα μαθήματα υπήρχαν και πολλές δραστηριότητες, καθώς και εκπαιδευτικές εκδρομές και έτσι τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με μαθητές από άλλες χώρες, όπως Ισραήλ, Μπαγκλαντές, Ιταλία. Το δε εκπαιδευτικό πρόγραμμα προέβλεπε τρεις ώρες μαθημάτων καθημερινά και ήταν υπό την έγκριση του Βρετανικού Συμβουλίου. Οι μαθητές είχαν καταταχθεί ανά επίπεδο και στο τέλος τούς δόθηκε πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Επίσης, τα παιδιά επισκέφτηκαν τις πόλεις Cambridge, Elly και έλαβαν μέρος σε δραστηριότητες όπως Disco night, International night, Casino night, Sports day.

Από τις 2 έως τις 4 Ιουλίου το ταξίδι συνεχίστηκε στο Λονδίνο, όπου τα παιδιά περιηγήθηκαν στα πιο γνωστά αξιοθέατα και πήραν μία γεύση από τους ρυθμούς ζωής της αγγλικής πόλης. Συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν το Βρετανικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Επιστημών, το Μουσείο Madame Tussaud. Ανέβηκαν στο London Eye, είδαν το Big Ben, τα ανάκτορα του Buckingham και τα διασημότερα σημεία της πόλης. Είχαν δε την ευκαιρία να περπατήσουν, να διασκεδάσουν και να ψωνίσουν.

Το ταξίδι αυτό ήταν μία εμπειρία ζωής, με τις πιο γλυκές αναμνήσεις να μένουν για πάντα στις μνήμες των παιδιών.