ΕΠΣ Μεσσηνίας: Πρώτη σέντρα με κύπελλο στις 3/9 και έναρξη σε Α, Α1 στις 24-25/9

ΕΠΣ Μεσσηνίας: Πρώτη σέντρα με κύπελλο στις 3/9 και έναρξη σε Α, Α1 στις 24-25/9

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας γνωστοποίησε τις προκηρύξεις του Κυπέλλου και των πρωταθλημάτων της νέας αγωνιστικής περιόδου. Διευκρινίζεται ότι η δομή των πρωταθλημάτων της Α’ και Α1 κατηγορίας θα ανακοινωθεί μετά την δήλωση συμμετοχής των ομάδων με συμπληρωματική προκήρυξη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τους υπόλοιπους όρους διεξαγωγής των διοργανώσεων στο επίσημο σάιτ epsmes.gr.

Τα βασικά σημεία των προκηρύξεων που ανακοινώθηκαν είναι τα παρακάτω:

Κύπελλο Μεσσηνίας
Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή για τον ΑΟ Διαβολιτσίου (ομάδα Γ΄Εθνικής), για τα σωματεία της Α και Α1 κατηγορίας και προαιρετική για τις ομάδες της Β’ κατηγορίας. Το παράβολο συμμετοχής έχει οριστεί στα 100 ευρώ και η δήλωση πρέπει να κατατεθεί το αργότερο έως την 1η Αυγούστου 2022 και ώρα 3 μ.μ.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε 5 φάσεις εφόσον συμμετάσχουν πάνω από 32 ομάδες. Η έναρξη θα γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει μονούς αγώνες (έδρα η ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας ή κατάταξης κατά την περασμένη σαιζόν). Λαμβάνουν μέρος υποχρεωτικά όσες ομάδες της Β’ Τοπικής δηλώσουν συμμετοχή και οι ομάδες της Α1. Η Β’ φάση θα ακολουθήσει στις 10-11/9 και η γ’ στις 17-18/9 και στις δύο περιπτώσεις με μονούς αγώνες, αλλά γηπεδούχο την ομάδα με τον μονό κλειδάριθμο κατά την κλήρωση. Κατά τη δ’ φάση θα διενεργηθεί δημόσια κλήρωση (στις 3/10, 3 μ.μ.) και θα περιλαμβάνει διπλούς αγώνες, μέσα από τους οποίους θα προκύψουν οι ομάδες της 4άδας. Με νέα δημόσια κλήρωση (30/11 και ώρα 3 μ.μ.) θα βγουν τα ζευγάρια των ημιτελικών, που θα είναι επίσης διπλοί. Ο μεγάλος τελικός προγραμματίζεται να διεξαχθεί στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία στις 29 Μαρτίου (εκτός κι αν η ΕΠΟ ζητήσει να βγει νωρίτερα ο κυπελλούχος).

Πρωτάθλημα Α’ Μεσσηνίας (έναρξη 24-25 Σεπτεμβρίου)
Δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα (2022-2023) της Α’ κατηγορίας ΕΠΣΜ έχουν οι ομάδες Πανθουριακός, ΑΟ Κυπαρισσίας, ΑΕ Μάνης, Τέλος Άγρας, Πάμισος Μεσσήνης, Εράνη Φιλιατρών, Ακρίτας Κορώνης, Καλό Νερό, Απόλλων Καλαμάτας, Ολυμπιακός Ανάληψης, Απόλλων Πεταλιδίου, Ομόνοια, ΑΟ Μεθώνης, Εθνικός Μελιγαλά, ΑΕ Αβίας, ΑΟ Σπερχογείας, Αστέρας Αρφαρών, ΠΑΣ Ράχης, Ηρακλής Καλαμάτας και ΑΕΚ Καλαμάτας.

Πρωτάθλημα Α1 κατηγορίας (24-25 Σεπτεμβρίου)
Στην Α1 κατηγορία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τα εξής σωματεία: Θύελλα Χαρακοπιού, Νέος Άρις, ΑΟ Δωρίου, ΑΕ Λογγάς, Αναγέννηση Παραλίας, Ηρακλής Κυπαρισσίας, Πανιώνιος Καλαμάτας, Ολυμπιακός Διαβολιτσίου, Ερασιτέχνες Καλαμάτας, Παναθηναϊκός Καλαμάτας, Μιλτιάδης, Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου, ΑΟ Λαιίκων, ΑΟ Φοινικούντας, Ατρόμητος Πλατέος και Θύελλα Μερόπης.

Β’ Τοπική (8-9 Οκτωβρίου)
Το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους κατόπιν κλήρωσης ανάμεσα στις ομάδες που ανήκουν στην κατηγορία, αλλά και ενδεχομένως νεοσύστατες που θα δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή. Με βάση τα μέχρι τωρα δεδομένα στη Β’ Τοπική έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν Τσικλητήρας Πύλου, Παπαφλέσσας Χώρας, Κεραυνός Καλαμάτας, ΑΕΠΣ Άρις , Αίαντας Καλαμάτας, Πράσινα Πουλιά, ΠΑΟΚ Καλαμάτας, Θύελλα Παραλίας, Δαναός, Ίκαρος Καλαμάτας, Πατίστα, Διαγόρας Κοπανακίου, Νίκη Πλάτης, Αστέρας Βαλύρας, Κυπάρισσος, Ερμής Καλαμάτας, Μεσσηνιακός, Δόξα Καλαμάτας, Καλλιθέα, Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης, Στενωσιά, Νέστωρ Πύλου, Νέδους Αλαγονίας, ΑΕ Γαργαλιάνων.

Προαγωγή-υποβιβασμός
Α’ περίπτωση: αν μείνει το Διαβολίτσι στη Γ’ και ανέβει ο πρωταθλητής Μεσσηνίας, τότε:

Από την Α’ Τοπική υποβιβάζονται 4 ομάδες. Από την Α1 προβιβάζονται 3 ομάδες. Από την Α1 υποβιβάζονται 4 ομάδες. Από τη Β’ Τοπική προβιβάζονται 2 ομάδες.

Β’ περίπτωση: εάν η Μεσσηνία κρατήσει μια ομάδα στη Γ’ Εθνική (αν μείνει το Διαβολίτσι και δεν ανέβει ο πρωταθλητής ή το ανάποδο): Από την Α’ Τοπική θα πέσουν στην Α1 4 ομάδες. Από την Α1 θα ανέβουν στην Α’ 2 ομάδες. Από την Α1 θα πέσουν στη Β’ 5 ομάδες. Από τη Β’ Τοπική θα ανέβουν στην Α1 2 ομάδες.

Γ’ σενάριο: αν υποβιβαστεί ο ΑΟΔ και δεν ανέβει ο πρωταθλητής Μεσσηνίας στη Γ’ Εθνική:

Από την Α’ Τοπική θα υποβιβαστούν 5 ομάδες. Από την Α1 θα προβιβαστούν 2 ομάδες στην Α’ Μεσσηνίας. Από την Α1 θα υποβιβαστούν στη Β’ Τοπική 6 ομάδες. Από τη Β’ τοπική θα ανέλθουν στην Α1 2 ομάδες.

-Όπως και για το κύπελλο, η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής και για τα τρία πρωταθλήματα λήγει την 1η Αυγούστου και ώρα 3 μ.μ.