Καρδαμύλη: Όχι, κύριε δήμαρχε, τα αγριογούρουνα δεν τρώνε ανακυκλώσιμα υλικά και ογκώδη

Καρδαμύλη: Όχι, κύριε δήμαρχε, τα αγριογούρουνα δεν τρώνε ανακυκλώσιμα υλικά και ογκώδη

Απάντηση έστειλε ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας, σχετικά με δημοσίευσή μας για αγριογούρουνα που φθάνουν στα Ριτσά και τρώνε από τα σκουπίδια.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος θέλησε να του κατονομάσουμε τον αποστολέα των φωτογραφιών, κάτι που προφανώς δε θα γίνει, διότι είναι αντίθετο στη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Όσο για το ερώτημα που έθεσε στον αποστολέα, για το αν τα απορρίμματα ήταν σύμμεικτα, τόσο οι πρώτες φωτογραφίες όσο και αυτές που δημοσιεύομε σήμερα μιλούν από μόνες τους.

Οι νέες φωτογραφίες τραβήχτηκαν το πρωί του Σαββάτου και δείχνουν την κατάσταση που επικρατούσε εκείνη την ώρα: αρκετές σκισμένες σακούλες με τρόφιμα που έχουν διασκορπιστεί παντού, καθώς και άλλες σακούλες στους κάδους, ενώ δίπλα υπήρχαν σωροί από ογκώδη αντικείμενα που ο κ. Γιαννημάρας χαρακτηρίζει ως «δημοτικό πράσινο σημείο».

Όσο για το πώς παρουσιάσαμε το θέμα… το παρουσιάσαμε όπως ακριβώς μας το μετέφεραν και αφού φυσικά το διασταυρώσαμε, κάτι που πάντα κάνουμε.

Αν δεν είχαμε τις φωτογραφίες των αγριογούρουνων να τρώνε μπροστά στους σωρούς με τα ανακυκλώσιμα υλικά και τα ογκώδη όπως χαρακτηρίζονται, δε θα γράφαμε κάτι. Επίσης δε θα απαντούσαμε αν δε βλέπαμε και τις εικόνες του Σαββάτου.

Μακάρι άμεσα να βρεθεί λύση για το όλο ζήτημα και το “δημοτικό πράσινο σημείο” να αδειάζει συχνότερα, γιατί, όπως ξέρετε καλύτερα από εμάς, καθημερινά περνούν από εκεί εκατοντάδες επισκέπτες και μόνο καλό δεν κάνει αυτό για την εικόνα της περιοχής.

Με όλο το σεβασμό και πάντα στη διάθεσή σας,
Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης