Καταγγέλλουν υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας και ζητούν σύγκληση συνέλευσης

Καταγγέλλουν υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας και ζητούν σύγκληση συνέλευσης

Για υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών του ιδρύματος και ζητά να γίνει συνέλευση του Σωματείου και να ληφθούν αποφάσεις.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «η κυβέρνηση εδώ και 2 μήνες κήρυξε ουσιαστικά τη λήξη της πανδημίας καταργώντας κάθε μέτρο ελέγχου και προστασίας, εκτός αυτού της ατομικής ευθύνης, για να διασφαλίσει τη συνέχιση της κερδοφορίας των μεγάλων τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων».

Υποστελέχωση
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζουν ότι το ΕΣΥ μετρά καθημερινά τις πληγές του, με δομές που για όλο το προηγούμενο διάστημα μετατράπηκαν σε μιας νόσου, και οι οποίες τώρα καλούνται να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας για υγεία, με εργαζομένους εξουθενωμένους και απαξιωμένους.  «Τα παραδείγματα της εγκληματικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης όλων των προηγούμενων χρόνων είναι καθημερινά στo νοσοκομείο μας, όπως δηλώνει καθημερινά το Σωματείο των Ειδικευόμενων Ιατρών (Σ.Ε.Ι.ΕΣΥ.Ν.Μ). Η κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν έχει σκοπό να ενισχύσει το ΕΣΥ με μαζικές μόνιμες προσλήψεις προσωπικού. Έτσι, δημιουργούν τεράστια σωματική, ψυχική αλλά και οικονομική εξουθένωση στους συναδέλφους, πολύ περισσότερο όμως υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο νοσοκομείο τόσο της Καλαμάτας όσο και των γύρω περιοχών».

Ερωτήματα

Μάλιστα, θέτουν και μια σειρά από ερωτήματα, όπως:

«Αλήθεια ποιος θα μας απαντήσει στο γιατί:

-Οι τραυματιοφορείς καλούνται να μεταφέρουν αρρώστους από όροφο σε όροφο στα χέρια ή περιμένει να φτιάξουν αυτοί το ασανσέρ;

-Εδώ και 7 μήνες η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) του νοσοκομείου δεν έχει προϊσταμένη;

-Εδώ και 5 χρόνια σχεδόν στις συμβασιούχους καθαρίστριες του νοσοκομείου δεν αποδίδονται άδειες και ρεπό από την υπηρεσία;»

Καταλήγοντας καλούν το Δ.Σ. του Σωματείου να πάρει θέση για τα ζητήματα του νοσοκομείου και να συγκαλέσει συνέλευση.