Με καλά ποσοστά ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις και στη Μεσσηνία

Με καλά ποσοστά ξεκίνησαν  οι θερινές εκπτώσεις και στη Μεσσηνία

«Λείπει η καλή ψυχολογία από τον κόσμο με όλα όσα συμβαίνουν», σημειώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Γιώργος Εγγλέζος

Ξεκίνησαν χθες οι θερινές εκπτώσεις και σε αυτές έχουν εναποθέσει πολλές από τις ελπίδες τους και οι έμποροι της Μεσσηνίας, καθώς μετά την πανδημία, ο πληθωρισμός, η ενεργειακή κρίση, αλλά και ο πόλεμος δημιουργούν νέα αναχώματα στην ανάκαμψη της αγοράς.

Οι θερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου, ενώ την επόμενη Κυριακή, 17 Ιουλίου, μπορούν να είναι ανοικτά σε όλη τη χώρα από τις 11.00 έως τις 20.00, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Τα εμπόδια

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Γιώργος Εγγλέζος, μέχρι τώρα η κίνηση μπορεί να χαρακτηρισθεί απλά κανονική και όπως εξήγησε, είναι λίγο καλύτερη από το χειμώνα, αλλά όχι για τα επίπεδα καλοκαιριού. «Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός δε βοηθάνε καθόλου. Οι συνάδελφοι έχουν κάνει καλές εκπτώσεις και είναι μια ευκαιρία να συγκρατηθεί λίγο ο πληθωρισμός και ο κόσμος να εκμεταλλευτεί αυτό το διάστημα και να ψωνίσει. Ο πληθωρισμός δείχνει να έχει αυξητικές τάσεις και ο κόσμος φυλάγεται. Η αγοραστική ικανότητα των καταναλωτών έχει περιορισθεί, αλλά υπάρχει και επιφυλακτικότητα μέχρι να δούμε πώς θα εξελιχθεί όλη αυτή η κατάσταση. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε κι ένα χειμώνα μπροστά μας που δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Δυστυχώς, δε διαφαίνεται κάποια αποκλιμάκωση μέσα στο 2022 και δυστυχώς, φοβάμαι ούτε μέσα στο χειμώνα του 2023», σημείωσε ο κ. Εγγλέζος.

Θέλουν ψυχολογία

Τα ψώνια και η αγορά θέλουν καλή ψυχολογία, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και πολλές συγκυρίες δεν αφήνουν τον κόσμο εδώ και καιρό να αλλάξει την ψυχολογία του.  «Είχαμε την πανδημία, μετά ήρθαν αυξήσεις, ενεργειακή κρίση, ο πόλεμος… Αν δεν έχεις καλή ψυχολογία, πας για ψώνια μόνο για τα αναγκαία και τα έκτακτα. Σίγουρα, είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι. Προσπαθούμε, όμως, και με τις προσφορές που υπάρχουν και με τις εκπτώσεις να βοηθήσουμε το καταναλωτικό κοινό και εμείς να μπορέσουμε να δουλέψουμε. Περιμένουμε να ξεκινήσουν και οι άδειες του κόσμου. Παλαιότερα μέχρι να πάρουν την άδειά τους έφευγαν κανά τριήμερο ή Σαββατοκύριακο. Φέτος, το έχουν κόψει αυτό. Περιμένουν μόνο την άδεια. Θέλουμε να έρθει ο κόσμος και μετά θα δούμε τι θα καταναλώσει», κατέληξε ο κ. Εγγλέζος.

Της Βίκυς Βετουλάκη