Ο βασιλιάς της κιθάρας Marco Tamayo απόψε στην Καλαμάτα

Ο βασιλιάς της κιθάρας Marco Tamayo απόψε στην Καλαμάτα

Ολοκληρώνεται αύριο το 10ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

Ένας από τους σπουδαιότερους μουσικούς στο είδος του, ο Marco Tamayo, θα φιλοξενηθεί απόψε στις 8.30 στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού, στo πλαίσιo του 10ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας.

Μιλώντας σχετικά ο πρόεδρος της «Φάρις», Παντελής Δρούγας, χαρακτήρισε τον εν λόγω μουσικό πρώτο των πρώτων και γητευτή της κιθάρας, που θα μαγέψει όσους απόψε βρεθούν στη συναυλία. Επίσης, έδωσε συγχαρητήρια στο διευθυντή του Ωδείου, καθώς και στον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Κιθάρας, που έφεραν τον Marco Tamayo στην Καλαμάτα.

Με τη σειρά του, ο διευθυντής του Ωδείου κ. Γυφτάκης δήλωσε ευτυχής που στο επετειακό 10ο Φεστιβάλ Κιθάρας βρίσκεται στην πόλη ο Marco Tamayo, ένας εξαιρετικός μουσικός που έχει χαρακτηριστεί ως ο βασιλιάς της κιθάρας. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Αντώνη Κουφουδάκη, χαρακτηρίζοντας τον ως πατέρα του Φεστιβάλ, αφού αυτός το εμπνεύστηκε και το υλοποίησε, ενώ έχει καταφέρει να μεταδίδει στους μαθητές του το πάθος που τον διακρίνει.

Επίσης, ευχαρίστησε το Σύλλογο «Τέρψις», καθώς και το Δήμο Καλαμάτας, για τη βοήθεια που παρέχουν στο Φεστιβάλ Κιθάρας.

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Κουφουδάκης δήλωσε ότι το Φεστιβάλ Κιθάρας όλο και δυναμώνει, με εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, φέρνοντας κόσμο στην πόλη, καθώς και πολλούς συμμετέχοντες στο διαγωνισμό. Ενδεικτικά, ανέφερε ότι φέτος αυτοί φθάνουν τους 35 και είναι κυρίως από τη βόρεια Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Μιλώντας για το τριήμερο, ξεκίνησε με σεμινάριο του Marco Tamayo σε παιδιά, ενώ άκουσε και κάποιους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου.

Σήμερα Σάββατο, στις 12.00 το μεσημέρι, καθώς και στις 4.00, θα γίνουν οι δύο διαγωνισμοί, ενώ αύριο Κυριακή, στις 12.00 το μεσημέρι, θα παίξουν τα νέα ταλέντα της κιθάρας.

Η αυλαία του 10ου Φεστιβάλ θα πέσει στις 3.30 το μεσημέρι της Κυριακής στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, όπου στους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά βραβεία και διπλώματα, καθώς και δώρα.

Παίρνοντας το λόγο ο Marco Tamayo δήλωσε πολύ χαρούμενος που βρίσκεται στην Καλαμάτα, πόλη που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τις ελιές της, αλλά διαπίστωσε κατά την παραμονή του ότι δεν είναι μόνο αυτό που την κάνει ξεχωριστή. Όπως σχολίασε, ο κόσμος είναι πολύ καλός, ενώ τον εντυπωσίασε το μουσικό επίπεδο που βρήκε στην πόλη, για να δηλώσει ότι είναι τιμή του να συμμετέχει στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ.

Ο Λουκάς Γεώργας, τέλος, που θα συνοδεύσει στο πιάνο τον Marco Tamayo, δήλωσε ότι είναι τιμή του να συμμετέχει σε αυτή τη συναυλία, ευχαριστώντας τους ανθρώπους του Φεστιβάλ που τον εμπιστεύτηκαν.
Π.Μπ.