Π. Νίκας: Η κατανομή πόρων στην Περιφέρεια ήταν μη ορθολογική

Π. Νίκας: Η κατανομή πόρων  στην Περιφέρεια ήταν μη ορθολογική

Στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων μετέσχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Αντικείμενο της συνεδρίασης αποτέλεσε η ενημέρωση της επιτροπής σχετικά με το ρόλο των Περιφερειών ως πόλων ανάπτυξης στο νέο επενδυτικό περιβάλλον, από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση και το γ.γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Ορέστη Καβαλάκη.

Στην παρέμβασή του ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, μετά τις εισηγήσεις των κυβερνητικών στελεχών, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση μη ορθολογικής αξιοποίησης πολλών παραγόντων.

“Παρά τα εξαιρετικά πολλά συγκριτικά της πλεονεκτήματα έχει προβλήματα, τόσο όσον αφορά στη μείωση του πληθυσμού όσο και στη φτώχεια και αυτά αποτελούν συνέπεια του κακού προγραμματισμού, αλλά και της μη ορθολογικής κατανομής των πόρων.

Στην Περιφέρειά μας -παρά τα 5 ΕΣΠΑ που έχουν προηγηθεί – καταγράφονται πολλές ελλείψεις, ιδιαίτερα σε υποδομές, κι αυτές θα πρέπει με κάποιον τρόπο να αντιμετωπιστούν” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας και επισήμανε: “Τώρα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, με το νέο αναπτυξιακό νόμο και τη συνεργασία να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με συγκεκριμένες ενέργειες και βεβαίως σε αυτή την προσπάθεια, η δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση στη Μεγαλόπολη μπορεί και πρέπει να παίξει αποφασιστικό ρόλο”.

Παράλληλα, ζήτησε «να δοθεί προτεραιότητα σε αναπτυξιακά έργα στον πρωτογενή τομέα περισσότερο από παντού, καθώς αυτός είναι ο τομέας που μπορεί να λύσει προβλήματα και να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για την οικονομία».