Τριφυλία: Ξανά δανεικό απορριμματοφόρο του Δήμου Πύλου-Νέστορος για αποκομιδή

Τριφυλία: Ξανά δανεικό απορριμματοφόρο του Δήμου Πύλου-Νέστορος για αποκομιδή

Ξανά δανεικό, παλιό, απορριμματοφόρο του Δήμου Πύλου-Νέστορος συνδράμει για την αποκομιδή απορριμμάτων στο Δήμο Τριφυλίας, καίτοι αφίχθησαν πομπωδώς στις 2 Οκτωβρίου 2021 δύο μεταχειρισμένα απορριμματοφόρα οχήματα με συμπιεστή απορριμμάτων τύπου πρέσας με σύστημα ανύψωσης κάδων, καθώς και άλλα οχήματα, στο πλαίσιο υλοποίησης του διαγωνισμού για «Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου & Συνοδευτικού Εξοπλισμού του Δήμου Τριφυλίας»!

Στην 31η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπή Δ. Τριφυλίας ελήφθη απόφαση στο θέμα «Παράταση δωρεάν παραχώρησης προς χρήση του με αριθ. κυκλοφορίας ΚΜΑ-7824 απορριμματοφόρου οχήματος του Δήμου Πύλου – Νέστορος προς το Δήμο Τριφυλίας».

Στην απόφαση, που δημοσιεύθηκε στη Δι@υγεια με ΑΔΑ: 62ΣΔΩΗΕ-ΣΗΘ, αναγράφεται ότι ο πρόεδρος της Ο.Ε., αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτριος Στριμπάκος, «εισάγοντας το 3ο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης ζήτησε από την Επιτροπή την έγκριση της συζήτησής του ως κατεπείγοντος, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων και να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία, εν όψει και της τουριστικής περιόδου.

Η Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα τη συζήτηση του θέματος και στη συνέχεια ο πρόεδρος είπε: “Με την αριθ. 213/2021 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής είχαμε αποδεχτεί την παράταση παραχώρησης προς χρήση, από το Δήμο Πύλου – Νέστορος προς το Δήμο Τριφυλίας, του με αριθμό κυκλοφορίας ΚΜΑ 7824 απορριμματοφόρου οχήματος, προκειμένου να καλυφθούν οι σοβαρές ανάγκες του Δήμου Τριφυλίας στην αποκομιδή και εναπόθεση απορριμμάτων παραχώρηση.

Η διάρκεια της παραχώρησης είχε παραταθεί έως και 31-12-2021. Ο δήμαρχος Τριφυλίας με το αριθ. πρωτ. 7263/28-06-2022 αίτημα του ζήτησε από το Δήμο Πύλου-Νέστορος την εκ νέου παράταση παραχώρησης του εν λόγω απορριμματοφόρου οχήματος. Με την αριθ. 196/2022 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πύλου-Νέστορος (ΑΔΑ: ΨΧΓ2Ω1Β-ΒΑΞ) αποφασίσθηκε η παράταση της δωρεάν παραχώρησης προς χρήση στο Δήμο μας, του με αριθ. κυκλοφορίας ΚΜΑ 7824 απορριμματοφόρου οχήματος, έως και τις 31-12-2022.

Ο Δήμος Τριφυλίας θα αναλάβει όλα τα σχετικά έξοδα χρήσης και συντήρησης για όσο διάστημα διαρκεί η παραχώρηση. Θέτω υπόψη σας τα ανωτέρω και παρακαλώ όπως προβούμε στη λήψη απόφασης αποδοχής της παράτασης παραχώρησης χρήσης του προαναφερθέντος απορριμματοφόρου οχήματος”».

Από πλευρά του, ο Γιάννης Μερκούρης τοποθετήθηκε ως κάτωθι: «Ψηφίζω υπέρ. Τα δικά μας απορριμματοφόρα δεν καλύπτουν τις ανάγκες του Δήμου; Μέχρι πότε θα κυκλοφορούν στο Δήμο τα παραχωρημένα από άλλους Δήμους απορριμματοφόρα;».

Τελικά, η Ο.Ε. «αποφασίζει ομόφωνα:

Α. Αποδέχεται την παράταση παραχώρησης προς χρήση, από το Δήμο Πύλου – Νέστορος προς το Δήμο Τριφυλίας, του απορριμματοφόρου οχήματος, με αριθμό κυκλοφορίας ΚΜΑ-7824, προκειμένου να καλυφθούν οι σοβαρές ανάγκες του Δήμου Τριφυλίας στην αποκομιδή και εναπόθεση απορριμμάτων, με τις κάτωθι προϋποθέσεις:

Η παραχώρηση γίνεται χωρίς την καταβολή μισθώματος από πλευράς του Δήμου Τριφυλίας. Η διάρκεια της παραχώρησης θα είναι έως 31-12-2022. Ο παραπάνω χρόνος δύναται να παραταθεί με σχετική απόφαση. Ο χώρος εργασίας του αναφερόμενου οχήματος ορίζεται αποκλειστικά η διοικητική περιφέρεια του Δήμου Τριφυλίας. Τα καύσιμα και τα λιπαντικά του εν λόγω απορριμματοφόρου οχήματος θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου Τριφυλίας, για όσο διάστημα διαρκεί η παραχώρηση. Τυχόν βλάβες, φθορές συντηρήσεις κι επισκευές θα βαρύνουν το Δήμο Τριφυλίας, για όσο διάστημα διαρκεί η παραχώρηση. Το γραφείο κίνησης του Δήμου Τριφυλίας θα μεριμνήσει για όλες τις δέουσες ενέργειες της παράδοσης – παραλαβής του προαναφερομένου οχήματος.

Β. Εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του Δήμου Τριφυλίας προς το Δήμο Πύλου – Νέστορος και ειδικά προς το δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, για την παράταση παραχώρησης της χρήσης του εν λόγω απορριμματοφόρου οχήματος.

Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 161/2022».

Του Ηλία Γιαννόπουλου