Βιωματικές εμπειρίες στο Κογχύλι Μεσσήνης και στον Άγιο Γεώργιο Αρτεμισίας

Βιωματικές εμπειρίες στο Κογχύλι Μεσσήνης  και στον Άγιο Γεώργιο Αρτεμισίας

Με τη συνδρομή του Γιώργου Νέζη στο Κογχύλι του Δήμου Μεσσήνης κοντά στα Ζερμπίσια και του Βασίλη Καρνούσκου στον Άγιο Γεώργιο στην Αρτεμισία (1.300 ύψος) μέλη της ομάδας «Πρωτοβουλία για την Αναγέννηση της Υπαίθρου» κατέγραψαν τη φυσική ομορφιά και τον τρόπο ζωής όσων απέμειναν σε αυτούς τους οικότοπους.

Ο Γιώργος Νέζης, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, σε συνεργασία με τον Άρη Μπαρκούρα, έχουν επιτύχει μια σημαντική προβολή στο διαδίκτυο και τις ομάδες κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να έχουν πραγματοποιηθεί και οργανωμένες περιηγήσεις στην περιοχή.

Ο Βασίλης Καρνούσκος είναι ένας πρόθυμος ξεναγός που έχει το χάρισμα να μυήσει τον περιηγητή στην ιστορία της περιοχής γύρω από τον Άγιο Γεώργιο στην Αρτεμισία και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του στη φυσική ιστορία της περιοχής. Μέσα από μονοπάτια και ειδικές διαδρομές, οι οποίες και καταγράφηκαν για να παρουσιασθούν στο διαδίκτυο, οι λάτρεις του εναλλακτικού τρόπου ζωής ανακαλύπτουν την ποιμενική ζωή και τη ζωή στο χωριό, που προσφέρει ευδαιμονία και γαλήνη.

Να σημειωθεί πως το συντονισμό της δράσης είχαν ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, η Νίκη Γιαννακοπούλου και ο Γιάννης Λάσκαρης.