Ξεκίνησαν οι «ποντικοί» να σκαρφαλώνουν σε μπαλκόνια για να κλέψουν διαμερίσματα

Ξεκίνησαν οι «ποντικοί» να σκαρφαλώνουν  σε μπαλκόνια για να κλέψουν διαμερίσματα

Τα… σκαρφαλώματα στα μπαλκόνια άρχισαν πάλι οι «ποντικοί», εκμεταλλευόμενοι τα ανοικτά παράθυρα που αφήνουν κάποιοι ένοικοι για δροσιά. Ένας από αυτούς μάλιστα, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας, λίγο αφότου είχε μπει σε διαμέρισμα.

Στις 6 Ιουλίου δύο άτομα αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι πρώτου ορόφου πολυκατοικίας και από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα μπήκαν σε διαμέρισμα. Αφού ερεύνησαν τους χώρους, έφυγαν χωρίς να αφαιρέσουν κάτι. Δεν επέλεξαν όμως τον ίδιο τρόπο για να φύγουν, αλλά κατέβηκαν από την εσωτερική σκάλα σε άλλο διαμέρισμα, στο οποίο μπήκαν και αφαίρεσαν χρυσαφικά άγνωστης αξίας.

Στις 9 του μήνα αναρριχήθηκαν πάλι σε μπαλκόνι πρώτου ορόφου και μπήκαν σε διαμέρισμα από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και αφαίρεσαν χρυσαφικά.

Από μαρτυρίες προέκυψαν τα στοιχεία ενός 25χρονου Ρομά, ο οποίος αναζητήθηκε και εντοπίσθηκε την Κυριακή στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, ενώ αναζητείται ο συνεργός του.

Επίσης, το Σάββατο το βράδυ συνελήφθη στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, ένας 44χρονος Ρομά, γιατί αφαίρεσε το κινητό μιας γυναίκας.

Η 67χρονη καθόταν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Νέδοντος, όταν την πλησίασε ο 44χρονος με το πρόσχημα της επαιτείας. Χωρίς, όμως, να τον αντιληφθεί της αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο.

Γρήγορα ωστόσο το αντιλήφθηκε και ειδοποίησε την Αστυνομία, η οποία τον εντόπισε λίγη ώρα μετά και στην κατοχή του βρέθηκε το κινητό της γυναίκας και της επιστράφηκε.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.
Β.Β.