3ο Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ: Παρουσιάζει αύριο την ταινία «ΕΤ Ο εξωγήινος»

3ο Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ: Παρουσιάζει αύριο την ταινία «ΕΤ Ο εξωγήινος»

Το 3ο Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε.Φάρις, παρουσιάζει την ταινία  “Ε.Τ. Ο εξωγήινος», αύριο  3 Αυγούστου και ώρα 21.00 στο Παιδικό Υπαίθριο Σινεμά, από τη Filmhouse/ Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

Πριν από 40 χρόνια κυκλοφόρησε μία από τις πιο εμβληματικές ταινίες όλων των εποχών, η οποία σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, αφού ξεπέρασε το ρεκόρ της ταινίας «Ο πόλεμος των άστρων», μια πρωτιά, που κατάφερε να κρατήσει για 11 χρόνια! Το κόνσεπτ της ταινίας βασίστηκε στο φανταστικό φίλο, που δημιούργησε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ως παιδί, για να ξεπεράσει το διαζύγιο των γονιών του.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα ως η ταινία λήξης του Φεστιβάλ Καννών το 1982. Το «ET» έγινε ευρέως αναγνωρισμένο από τους κριτικούς και θεωρείται ως μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Έλαβε εννέα υποψηφιότητες στα 55α Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης ταινίας και κέρδισε τέσσερα βραβεία: καλύτερης πρωτότυπης μουσικής, καλύτερων οπτικών εφέ, καλύτερος ήχος και καλύτερο μοντάζ ήχου. Η ταινία κέρδισε επίσης πέντε βραβεία Κρόνου και δύο Χρυσές Σφαίρες. Το 1994, η ταινία προστέθηκε στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου και χαρακτηρίστηκε ως &quot πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντική &quot.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Τετάρτη 10 Αυγούστου (21:00) –  Χώρος Πατινάζ

Κουκλοθέατρο από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Τετάρτη 24 Αυγούστου (20:00) Χώρος Πατινάζ

Προσκοπικά παιχνίδια για το περιβάλλον και τα ζώα, από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

Τετάρτη 31 Αυγούστου (20:00)  Χώρος Πατινάζ

Γνωριμία με το μαγικό κόσμο της Μουσικής

Μουσική για παιδιά από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.