Αισχύλου «Πέρσες» απόψε στο Κάστρο Καλαμάτας

Αισχύλου «Πέρσες» απόψε στο Κάστρο Καλαμάτας

Μέσα από την κλασική ματιά του καταξιωμένου Μεσσήνιου σκηνοθέτη Σάββα Στρούμπου και την πολύμηνη δουλειά στο εργαστήριο της μακρόβιας αθηναϊκής Ομάδας «Σημείο Μηδέν», το Κάστρο της Καλαμάτας θα μετατραπεί απόψε σε σκηνή αρχαίας τραγωδίας, φιλοξενώντας τους «Πέρσες» του Αισχύλου.

Ένα έργο με ένταση και μηνύματα (ερωτήματα) με πολλούς αποδέκτες -επίκαιρα σε κάθε εποχή και εξίσου στη δική μας που ψάχνει να βρει τις σταθερές της, βουλιάζοντας στη δίνη της παράνοιας, αναπαράγοντας πεισματικά τα λάθη του παρελθόντος, τον ίδιο πόλεμο, άρα και το θρήνο πάντα εδώ…

“Συχνά αναφερόμενη ως «αντιπολεμική» η τραγωδία του Αισχύλου «Πέρσες» στέκεται κριτικά απέναντι σε κάθε είδους υπεροψία και επεκτατισμό σεβόμενη το θρήνο των ηττημένων και αποδοκιμάζοντας την αλαζονεία των νικητών» σημειώνουν οι υπεύθυνοι της παράστασης, ενώ ο σκηνοθέτης προσθέτει: «Ο Αισχύλος μέσα από τους Πέρσες δείχνει τους Αθηναίους, κι έτσι δημιουργεί ένα ποιητικό φίλτρο κριτικής στάσης για να εκφράσει την πολιτική, κοινωνική και υπαρξιακή του αγωνία σε ότι αφορά την ίδια τη δημοκρατία…».

ΑΙΣΧΥΛΟΥ «ΠΕΡΣΕΣ»
Τετάρτη 24 Αυγούστου, 21.00, Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας (διάρκεια 80’)

Από την Ομάδα Σημείο Μηδέν σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού

Συντελεστές
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας-Σκηνοθεσία: Σάββας Στρούμπος

Σκηνική εγκατάσταση, κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου, Φωτισμοί: Κώστας Μπεθάνης, Ηχοτοπίο: Ζήσης Σέγκλιας, Δραματολόγος: Μαρία Σικιτάνο, Κατασκευή κοστουμιών: Ελένη Χασιώτη, Μακιγιάζ: Βιργινία Τσιχλάκη, Βοηθός σκηνοθέτη: Σπύρος Μπέτσης.

Διανομή (με σειρά εμφάνισης):
Κορυφαία Χορού: Ρόζυ Μονάκη, Άτοσσα: Έβελυν Ασουάντ, Αγγελιαφόρος: Μπάμπης Αλεφάντης, Άννα Μαρκά Μπονισέλ, Δαρείος: Έλλη Ιγγλίζ, Ξέρξης: Ντίνος Παπαγεωργίου

Χορός: Η ομάδα

Τιμές εισιτηρίων: κανονικό 15 ευρώ, μειωμένο 10 ευρώ (το μειωμένο αφορά φοιτητές, ανέργους ΟΑΕΔ, ΑμεΑ, συνοδούς ΑμεΑ, άνω των 65, ΟΛΜΕ-ΔΟΕ).

Προμήθεια εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr και στο ταμείο του Θεάτρου 90 λεπτά πριν από την έναρξη της παράστασης. Πληροφορίες τηλ. 210-3225207, 6942841714.

Χ.Ε.