Απόφαση να κηρυχθεί έκπτωτη η ανάδοχος εταιρία από το οδικό έργο Ριζόμυλος – Κορώνη – Φοινικούντα – Μεθώνη

Απόφαση να κηρυχθεί έκπτωτη η ανάδοχος εταιρία  από το οδικό έργο Ριζόμυλος – Κορώνη – Φοινικούντα – Μεθώνη

Έκπτωτη κηρύχθηκε με απόφαση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας η τεχνική εταιρία «Β. Τατούλης και Σια ΕΕ – ΚΑΣΤΑΤ Τεχνική» από το έργο «Συντήρηση, βελτίωση, αναβάθμιση ασφάλειας της 9ης και  13ης επαρχιακής οδού Ριζόμυλος – Κορώνη – Φοινικούντα – Μεθώνη», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το Φεβρουάριο, το Μάρτιο και το Μάιο, με 3 ξεχωριστές εντολές η υπηρεσία κάλεσε την εταιρία να απομακρύνει άμεσα καταπτώσεις από τα πρανή του δρόμου Φοινικούντα- Μεθώνη για την άρση της επικινδυνότητας, ώστε η διέλευση των οχημάτων και των χρηστών του δρόμου να είναι λειτουργική και ασφαλής. Η εταιρία το Μάρτιο προχώρησε σε διακοπή εργασιών γιατί δεν είχε πληρωθεί ο 1ος λογαριασμός του έργου, συνολικού ποσού 13.484,92 ευρώ. Τον Ιούνιο προχώρησε η εξόφληση του λογαριασμού, αλλά η εταιρία δεν ξεκίνησε τις εργασίες.

Τέλος Ιουνίου, η υπηρεσία έκανε ειδική πρόσκληση στην εταιρία, ζητώντας εντός 20 ημερών να προχωρήσει στην άρση των καταπτώσεων και εντός 30 ημερών, μετά το τέλος της κυκλικής πλατείας της Νέας Κορώνης και με κατεύθυνση προς Βουνάρια – Χαρακοπιό, να εκτελέσει ασφαλτικές εργασίες σε συγκεκριμένα τμήματα.Η προθεσμία έληξε στις 31 Ιουλίου και ο ανάδοχος του έργου δεν προχώρησε στις εργασίες που ανέφερε η ειδική πρόσκληση.

Έτσι, προχώρησε η διαδικασία της έκπτωσης της τεχνικής εταιρίας από το έργο, η οποία έχει προθεσμία 15 ημερών για να καταθέσει ένσταση επί της συγκεκριμένης απόφασης.
Β.Β.