Αρχιεπίσκοπος: “Το «φάρμακο» για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες είναι η συνεργασία”

Αρχιεπίσκοπος: “Το «φάρμακο» για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες είναι η συνεργασία”

«Το «φάρμακο», για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες είναι η συνεργασία» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοσπηλιωτίσσης, όπου τέλεσε το πρωί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Συλλειτούργησε ο Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος. Ο προϊστάμενος του ναού π. Αθανάσιος Αττάρτ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια στην Αρχιεπισκοπή.

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι όλα τα έργα που γίνονται στην Αρχιεπισκοπή δεν είναι δικά του, αλλά προέρχονται από την συνεργασία όλων, των συνεργατών του, του λαού, των ανθρώπων που στηρίζουν το έργο της Εκκλησίας. Σημείωσε, ότι χρειάζεται η συνεργασία όλων για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες της εποχής. Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι «το φάρμακο για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες είναι η συνεργασία» συμπληρώνοντας ότι καλούμαστε να ξεχάσουμε τις όποιες διαφορές μας και να συνεργαστούμε για το καλό της πατρίδας, της Ελλάδας. «Επομένως, και εδώ η Εκκλησία πρέπει να δώσει το παράδειγμα με την συνεργασία των ιερέων με τον λαό, των αρχιερέων μεταξύ τους και με τον λαό, για να μπορέσει και ο λαός να το μεταφέρει πιο πέρα, στους πολιτικούς, σε όσους είναι γύρω μας και αγωνίζονται για αυτόν τον τόπο» και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι πρέπει να επιδιώκουμε την συνεργασία, την συμπόρευση και την συνεννόηση. Ευχήθηκε, επίσης, «σήμερα, στη μεγάλη γιορτή της Παναγίας, να αγαπήσουμε όλους, να τους συγχωρήσουμε, να τους αγκαλιάσουμε να ακολουθήσουμε τον δρόμο μας ενωμένοι και όσοι μπορούν ας έρθουν».

Μετά την Θεία Λειτουργία ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας στους δημοσιογράφους υπογράμμισε ότι η Παναγία είναι η παρηγοριά όλων μας. Είναι η μάνα μας. Γι΄αυτό ας ευχηθούμε να είναι βοήθεια μας.