Αρχιεπίσκοπος για νέες ταυτότητες: “Να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία”

Αρχιεπίσκοπος για νέες ταυτότητες: “Να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία”

Σύνεση, αλλά και «εμπιστοσύνη στην Εκκλησία» συνέστησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ερωτηθείς για το για το ζήτημα που έχει προκύψει με την έκδοση των νέων ταυτοτήτων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τόνισε ότι: «Χρειάζεται σύνεση και φρόνηση. Σκεφθείτε ότι κάποιοι από τους συνανθρώπους μας που σήμερα συνωστίζονται να εκδώσουν ταυτότητες μπορεί να ήσαν ανάμεσα σε εκείνους που διαδήλωναν εναντίον αυτών των ίδιων ταυτοτήτων επειδή δεν ανέγραψαν το θρήσκευμα. Γι’ αυτό χρειάζεται να σκεφτόμαστε σοβαρά και να μην αντιδρούμε παρορμητικά» τόνισε.

Παράλληλα σημείωσε ότι «πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις της Συνόδου και να εμπιστευόμαστε την Εκκλησία. Είναι πιο σημαντικό να μένουμε ενωμένοι με τις αποφάσεις της Εκκλησίας παρά προσκολλημένοι στην ατομική μας γνώμη».

Τέλος, πρότεινε «να περιμένουμε τις θέσεις της Συνόδου και για τέτοια θέματα, με τέτοιον αντίκτυπο σε μία τέτοια εποχή. Καλούμαστε να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία, η οποία με σοβαρότητα, σκέψη και σοφία παίρνει τις αποφάσεις».