«Άρτος, Οίνος, Έλαιον»: Η παρουσίαση αγροτικών και τοπικών προϊόντων Καλαμάτας επιστρέφει

«Άρτος, Οίνος, Έλαιον»: Η παρουσίαση αγροτικών και τοπικών προϊόντων Καλαμάτας επιστρέφει

Με τιμώμενο προϊόν το σύκο επιστρέφει για 9η χρονιά η διοργάνωση «Άρτος, Οίνος, Έλαιον» του Δήμου Καλαμάτας, που έχει ως στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, καθώς και την ενίσχυση του αγροτικού τομέα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Έτσι, από το χώρο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, το πρώτο τετραήμερο του Σεπτεμβρίου (1-4 Σεπτεμβρίου 2022), και με κεντρικό χορηγό της διοργάνωσης τη ΣΥΚΙΚΗ, ο Δήμος Καλαμάτας φιλοδοξεί να φέρει τον κόσμο της πόλης πιο κοντά με τα προϊόντα της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου οι ίδιοι να γνωρίσουν τη σπουδαία διατροφική αξία που έχει τόσο το σύκο όσο και καθένα από τα υπόλοιπα φρούτα και λαχανικά που βρίσκονται τοπικά σε αφθονία.

H διοργάνωση, που θα αριθμεί περί τα 33 περίπτερα παραγωγών και όχι μόνο, πρόκειται να πλαισιωθεί από διάφορες μουσικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο πάρκο με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, ενώ την καταληκτική ημέρα (Κυριακή 4/9) η σεφ Γεωργία Κουτσούκου μέσα από τη μαγειρική της θα αναδείξει παλιές, και ίσως ξεχασμένες, συνταγές με τα προϊόντα της περιοχής.

Η φετινή διοργάνωση πρόκειται να εγκαινιαστεί αύριο το απόγευμα, Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

Χρ.Μ.