Χρηματοδοτήσεις από την Περ. Πελοποννήσου ιστορικών μοναστηριών της Μεσσηνίας

Χρηματοδοτήσεις από την Περ. Πελοποννήσου ιστορικών  μοναστηριών της Μεσσηνίας

Σε προσκυνήματα της Παναγίας στην περιοχή της Δυτικής Μάνης μετέβη το Δεκαπενταύγουστο -όπως παραδοσιακά πράττει κάθε χρόνο- ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ενώ το βράδυ μετέβη στη Μονή Βουλκάνου.

Μάλιστα, ο περιφερειάρχης υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή των τριών ιστορικών μοναστηριών περιμετρικά της Καλαμάτας, Δήμιοβα, Βελανιδιά και Μαρδάκι, προσθέτοντας ότι “βρισκόμαστε εν αναμονή ολοκλήρωσης της σχετικής μελέτης”.

Στο μεταξύ, σε υπό τον περιφερειάρχη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη προχθές γνωστοποιήθηκε ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει οικονομικά τη Μητρόπολη Μεσσηνίας για την άμεση επισκευή δύο εκκλησιών που έπαθαν ζημιές από την πρόσφατη πυρκαγιά στη Χρυσοκελλαριά. Παράλληλα, προχωρεί η σύναψη προγραμματικής μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Πύλου – Νέστορος για τη διάνοιξη αγροτικών δρόμων σε Χρυσοκελλαριά και Βασιλίτσι, προκειμένου να διευκολύνεται η πρόσβαση των δυνάμεων άμεσης επέμβασης.

Εξάλλου, στην ίδια σύσκεψη γνωστοποιήθηκε και η συνδρομή της Περιφέρειας για την αναβάθμιση -και την είσοδό του στην ψηφιακή εποχή- του ραδιοφωνικού σταθμού της Μητρόπολης Αργολίδας.