Εντυπώσεις από το 12ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας

Εντυπώσεις από το 12ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας

Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας επέστρεψε δυναμικά, μετά από 2 χρόνια αναγκαστικής απουσίας! Για 3 ολόκληρες ημέρες, 29, 30 και 31 Ιουλίου, η καρδιά του καλοκαιριού χτύπησε στο χώρο των αποθηκών του ΑΣΟ Παμίσου στον Άρι.

Τρεις ημέρες γεμάτες μουσική, χορό, εργαστήρια και δεκάδες παράλληλες δράσεις προσέφεραν στον κόσμο ένα πλούσιο πρόγραμμα για διασκέδαση, ενεργή κοινωνικοποίηση, αλληλεγγύη και μάθηση. Παράλληλα το κατασκηνωτικό κομμάτι του Φεστιβάλ φιλοξένησε περίπου 400 άτομα από όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό και έδωσε ακόμη ένα “φεστιβαλικό” στοιχείο σαν αυτά που βλέπουμε στο εξωτερικό.

Το 12ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας ξεκίνησε δυναμικά την Παρασκευή 29 Ιουλίου, το μουσικό κομμάτι άνοιξε το τοπικό σχήμα το Ασσόδυο και ακολούθησαν ο Σπύρος Γραμμένος και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι μας χάρισαν μοναδικές μουσικές στιγμές. Το Σάββατο 30 Ιουλίου, τη σκυτάλη πήραν οι δικοί μας Bit gia Bit, ακολουθούμενοι από τον Γιάννη Χαρούλη, ενώ την Κυριακή και τελευταία μέρα του φετινού Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας άνοιξαν ο Εισαγγελέας και οι Montes Jura από την Καλαμάτα, ακολουθούμενοι από το Βασίλη Ράλλη, τους Planet of Zeus και τους Στίχοιμα!

Ενισχυμένες και φέτος ήταν οι παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, που αποτελούν το αποτέλεσμα της συνεργασίας πολλών φορέων και ατόμων από την Καλαμάτα και την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Οι εκδηλώσεις απευθύνονταν σε όλες τις ηλικίες και περιλάμβαναν δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, ρεμπετομεσήμερο με τους Ρεμπέντεχνον, Dj Techno Party by BickoN & Fansta, καλλιτεχνικές εκθέσεις, περιβαλλοντικές δράσεις, προβολές περίπτερα ενημέρωσης από φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, προβολές, γκράφιτι, τοίχο αναρρίχησης, εργαστήρια για παιδιά, εργαστήρια slackline και εναέριων πανιών και έκθεση χειροτεχνών. Παράλληλα, για πρώτη φορά φέτος, στο χώρο λειτουργούσε και παιδότοπος.

Το 12o Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας διοργανώθηκε από τον οργανισμό Νεολαίας και Εκπαίδευσης Κ.Α.ΝΕ. Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων και τη “Novel Vox”.

Χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μας στήριξαν, συνδιοργανώνοντας τις παράλληλες δράσεις του 12ου Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας και συγκεκριμένα τους:

SKYCREW CIRCUS ARTS / Κλόουν Βούλης / Ρεμπέτεχνον / BickoN & Fansta / Φεστιβάλ Μηδέν / FILMHOUSE: Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας / Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας / Συνεργαστήρι Καλαμάτας (CoLab) / Culti Multi ΚΟΙΝΣΕΠ / ΚΟΥΚΟΥΒΑ ΚΟΙΝΣΕΠ / Παιδικά Χωριά SOS – Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας / Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας / ΑΝΙΜΑ / Υπερήφανοι Γονείς

Ιδιαίτερη αναφορά και ένα τεράστιο ευχαριστώ αξίζουν οι πάνω από 40 εθελοντές από την Ελλάδα και το εξωτερικό που με χαμόγελο, καλή διάθεση και πολύ θετική ενέργεια συνέβαλαν στην επιτυχία του 12ου Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας! Σημαντική συμβολή είχε όλο το χωριό του Άρι που μας βοήθησαν με συμβουλές, βοήθεια, διευκόλυνση με τους χώρους στάθμευσης και πολλά άλλα και για αυτό θα θέλαμε να τους απευθύνουμε ένα εγκάρδιο ευχαριστώ!!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπέροχο χώρο του ΑΣΟ Παμίσου που μας φιλοξένησε, καθώς και στους χορηγούς μας: 

Μεγάλοι Χορηγοί: Amstel / Bacardi / Vista Marina Hotel

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΔΙΕΣΗ 101,3 / ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ / efsyn.gr / news 24 7 / ONEMAN / TVXS.gr / monopoli.gr / musicity.gr / loaded.gr / MessiniaLive

Τέλος, ευχαριστούμε το Δήμο Καλαμάτας για τη βοήθεια και τη συνεργασία.

Το 12ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας οργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.