Έρχεται το 1ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Καλαμάτας

Έρχεται το 1ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Καλαμάτας

Παραδοσιακές ενδυμασίες και χορούς αναμένεται να γεμίσει το Πάρκο του ΟΣΕ την Παρασκευή και το Σάββατο, αφού στο χώρο του Πατινάζ θα πραγματοποιηθεί το 1ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Καλαμάτας.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε ότι το φετινό Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου περιέχει εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες και σε διάφορα σημεία του Δήμου.

Μια από αυτές λοιπόν τις εκδηλώσεις, είναι και το 1ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, με τον ίδιο να προβλέπει ότι θα γίνει θεσμός, αφού η πόλη έχει παράδοση στο χορό, ενώ υπάρχουν και αρκετοί πολιτιστικοί παραδοσιακοί σύλλογοι.

Ο κ. Βασιλόπουλος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της «Φάρις» που στηρίζει αυτή την προσπάθεια αλλά κυρίως τον Νίκο Κισκήρα που είναι ο εμπνευστής αλλά και συντονιστής ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το αντάμωμα, κλείνοντας κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει την εκδήλωση.

Ο Παντελής Δρούγας δήλωσε χαρούμενος που συνδιοργανώνει μαζί με τον Νίκο Κισκήρα το συγκεκριμένο αντάμωμα, ενώ πρόσθεσε ότι τα ήθη και τα έθιμα πρέπει να αναβιώνουν.

Τελευταίος μίλησε ο Νίκος Κισκήρας, που είπε ότι μια συνεργασία με τον πρόεδρο της «Φάρις» και μια επιθυμία του δημάρχου θα γίνουν πραγματικότητα.

Πρόσθεσε ότι υπήρξε συνεργασία με 19 συλλόγους από όλη τη Μεσσηνία και από αυτούς οι 16 θα συμμετέχουν στο 1ο Αντάμωμα.

Τέλος,  μιλώντας για το πρόγραμμα, ανακοίνωσε ότι και τις δύο μέρες οι χοροί θα ξεκινήσουν στις 20:30 και θα υπάρξει διακοπή στις 22:00 όπου θα φθάσει ο δήμαρχος για να παραδώσει αναμνηστικές πλακέτες, ενώ μετά όλοι οι συμμετέχοντες θα χορέψουν Καλαματιανό.
Π.Μπ.