Κορινθία: Η μαρτυρία του Καλαματιανού ψαροντουφεκά που ανέσυρε την 6χρονη

Κορινθία: Η μαρτυρία του Καλαματιανού ψαροντουφεκά που ανέσυρε την 6χρονη

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του ψαροντουφεκά που ανέσυρε την άτυχη 6χρονη που πνίγηκε στην παραλία στο Καλαμάκι Ισθμίας Κορινθίας. Την ίδια ώρα, η μητέρα της αδικοχαμένης Αμέλιας, δηλώνει πως ο πατέρας της ξέρει κολύμπι.

Η μητέρα της μικρής Αμέλιας μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο Star λέγοντας – μεταξύ άλλων – πως ο πατέρας της ξέρει να κολυμπάει: «Έφυγε το παιδί από το χέρι και μετά δεν μπορούσε να πάει εκεί να το βγάλει», είπε συντετριμμένη η γυναίκα, σημειώνοντας πως όντως ο 42χρονος έχει άσθμα. Όπως είπε η μικρή Αμέλια δεν ήξερε κολύμβηση, ωστόσο «ο πατέρας της ξέρει».

Στην ερώτηση, ωστόσο, γιατί δε βούτηξε να σώσει το παιδί του, η ίδια απάντησε: «Δεν ξέρω, δεν μπορώ να πω κάτι».

Ο ψαροντουφεκάς Παύλος Μπουνάς, ο οποίος εντόπισε τυχαία το αδικοχαμένο κοριτσάκι, μίλησε επίσης στο κεντρικό δελτίο του STAR για τις συγκλονιστικές στιγμές.

«Τα νερά ήταν θολά λόγω καιρού, είχε κύμα. Η απόσταση που ήμουν κάτω από τη βάρκα ήταν 1-2 μέτρα. Κολύμπαγα από κάτω, έκανα ψαροντούφεκο και κοιτάω πάνω: κουνιόντουσαν κάτι χέρια, κάτι πόδια. Μπα, λέω, δεν μπορεί, ιδέα μου είναι. Κάτω ακριβώς από τον πάτο της βάρκας. Αυτή η συγκεκριμένη βάρκα ήταν ίσια από κάτω, δεν ήταν καμπυλωτή», είπε ο Παύλος Μπουνάς.

«Κοιτάω καλά, βλέπω άνθρωπο, Κάνω έτσι βλέπω ότι είναι παιδί. Φωνάζω τη γυναίκα μου, βγαίνω έξω από το νερό, το κεφάλι, φωνάζω: “Φανή, Φανή, πάρε την αστυνομία, το λιμενικό, πέθανε παιδί”. Το βουτάω από το χέρι, το βγάζω έξω, το τραβάω. Με το που το ακουμπάω στα χαλίκια, ξεκίνησε το παιδί έβγαζε νερό και αφρούς από το στόμα. Έκανε εμετό, έβγαζε φαγητά.. Το παιδί ήταν φουλ φαγωμένο», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν βρήκε την Αμέλια, φορούσε: «Δύο πέδιλα, όχι παραλίας, πέδιλα που πας βόλτα. Ένα σορτσάκι και μία μπλούζα ραντάκι, πώς το λένε αμάνικο, μπλούζα. Δεν φόραγε, ούτε κάτω, ούτε πάνω μαγιό».

«Όταν εγώ βρήκα το παιδί, ήτανε γύρω στα 10-15 μέτρα μέσα η βάρκα από την ακτή, από την αμμουδιά. Το βάθος του νερού ήταν γύρω στα 6-7 μέτρα κάτω. Δεν ήταν κανείς στην παραλία, ήμουνα μόνο εγώ, η γυναίκα μου, ένας άλλος γείτονας, που είχε κάτσει για λίγο και έφυγε, ο οποίος είχε δώσει κι αυτός κατάθεση», συμπλήρωσε.

Nα σημειωθεί ότι δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο ασκήθηκε στον 42χρονο πατέρα του 6χρονου κοριτσιού που πνίγηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Αυγούστου στην παραλία Καλαμακίου στα Ίσθμια Κορινθίας. Ο πατέρας της αδικοχαμένης κοπέλας πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τετάρτης.

enikos.gr