Λαμπρός εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη

Λαμπρός εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη

Με λαμπρότητα τίμησαν και φέτος, την Παρασκευή και το Σάββατο, την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στη Χριστιανούπολη Τριφυλίας, ιστορικό τόπο της έδρας της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Μητροπόλεως Χριστιανουπόλεως, Τριφυλίας και Ολυμπίας!

Πιστοί από τη Χριστιανούπολη, τα Φιλιατρά, την Κυπαρισσία και γειτονικές κοινότητες μετέβησαν στο Βυζαντινό Μνημείο του ιστορικού Ιερού Ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος ανάβοντας ευλαβικά ένα κερί και προσκυνώντας την Ιερή Εικόνα.

Το απόγευμα της Παρασκευής τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός. Το βράδυ της Παρασκευής ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χριστιανούπολης διοργάνωσε γλέντι με το μουσικό συγκρότημα “Σπονδές”! Το πρωί του Σαββάτου τελέστηκαν Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, μετά του Ιερού Κλήρου και εκφωνήθηκε Θείο Κήρυγμα! Όπως συνηθίζεται, μετά τον εκκλησιασμό, στη βρύση, στην πλατεία του χωριού με τα κανάλια και το κρυστάλλινο νερό, αρκετοί απόλαυσαν τον καφέ και το αναψυκτικό τους και παραδοσιακούς μεζέδες, απολαμβάνοντας μαζί και την ξεχωριστή ομορφιά και αισθητική του περιβάλλοντος.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ευλαβικά, μεταξύ άλλων, ο οικοδεσπότης & δραστήριος πρόεδρος της Κοινότητας Χριστιανούπολης, Χαράλαμπος Αλεξόπουλος, ο τέως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο τέως δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, η αντιδήμαρχος Μαρία Παναγοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Γιάννης Μερκούρης και Χαράλαμπος Καναλουπίτης. Πέτρος Τατούλης και Παναγιώτης Κατσίβελας ήταν ιδιαίτερα ευτυχείς καθώς είδαν από κοντά τις εργασίες του έργου ανάπλασης στον Ι.Ν., οι οποίες ξεκίνησαν τις προηγούμενες μέρες, καθώς οι διαδικασίες για το έργο είχαν δρομολογηθεί επί των ημερών τους.

Του Ηλία Γιαννόπουλου