Με λαμπρότητα τίμησαν τον Άγιο Αθανάσιο στη Χριστιανούπολη

Με λαμπρότητα τίμησαν τον Άγιο Αθανάσιο στη Χριστιανούπολη

Με λαμπρότητα τίμησαν και φέτος τον Άγιο Αθανάσιο Αρχιεπίσκοπο Χριστιανουπόλεως, στη Χριστιανούπολη Τριφυλίας, ιστορικό τόπο της έδρας της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Μητροπόλεως Χριστιανουπόλεως, Τριφυλίας και Ολυμπίας με επίσκοπο τον Άγιο Αθανάσιο! Το πρωί της Παρασκευής, ανήμερα της εορτής, πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή μετέβησαν στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, όπου τελέστηκαν Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, μετά του Ιερού Κλήρου και εκφωνήθηκε Θείο Κήρυγμα.

Στη συνέχεια έγινε Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους του χωριού, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, με κατάληξη στο Βυζαντινό Μνημείο του ιστορικού Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος όπου εψάλη δέηση και έγινε η απόλυση και στον οποίο βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανάπλασης του αύλειου χώρου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στις θρησκευτικές τελετές διακρίναμε, μεταξύ άλλων, τους βουλευτές Μεσσηνίας της Ν.Δ., Μίλτο Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, τους αντιδημάρχους Τριφυλίας Αντώνιο Βλάχο, Βασίλειο Αθανασόπουλο, Μαρία Παναγοπούλου, Δήμητρα Ανδρινοπούλου, Φώτιο Γριβάκη, τον επικεφαλής της παράταξης «Τριφυλία Ενωμένοι», Κυριαζή (Άκη) Κατρίτση, τους δημοτικούς συμβούλους Βασίλειο Αγγελόπουλο, Παναγιώτη Τσαφαρά και Ιωάννη Φιλντίση και, φυσικά, τον οικοδεσπότη πρόεδρο της Κοινότητας Χριστιανούπολης, Μπάμπη Αλεξόπουλο.

Παρών ήταν και ο εορτάζων πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Θανάσης Πετρόπουλος, ο οποίος κάθε χρόνο συμμετέχει στον εορτασμό στη Χριστιανούπολη, κρατώντας μάλιστα και την εικόνα στη Λιτανεία.

Η.Γ.