Χριστιανούπολη: Σε εξέλιξη οι εργασίες ανάπλασης στο Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Χριστιανούπολη: Σε εξέλιξη οι εργασίες ανάπλασης στο Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες ανάπλασης του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη.

Σε δημοσίευση του δημάρχου Τριφυλίας, Γεωργίου Λεβεντάκη, στο facebook αναγράφεται συνοδεία φωτογραφιών: «Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο διαμόρφωσης – ανάδειξης του περιβάλλοντος χώρου του βυζαντινού μνημείου της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Δ.Κ. Χριστιανούπολης – Δ.Ε. Φιλιατρών, καθώς και το έργο της αποκατάστασης του μικρού μονόχωρου νεότερου ναού της Μεταμόρφωσης, που εντάσσεται στον περιβάλλοντα χώρο.

Πρόκειται για έργα που φέρουν την υπογραφή μου, καθώς και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, συνολικού προϋπολογισμού, αρχικής και συμπληρωματικής μελέτης αυτών, 900.000 ευρώ. Για να μαθαίνουν οι μικρότεροι και να εκτιμούν οι μεγαλύτεροι, την αξία της αγάπης και της προσφοράς στον τόπο με έργα και όχι με λόγια!».

Σημειώνεται πως οι εργασίες για το έργο «Ανάπλαση προαύλιου χώρου στον Ιερό Ναό Αγ. Σωτήρος Τ.Κ. Χριστιάνων Δήμου Τριφυλίας» ξεκίνησαν στις αρχές Αυγούστου του 2022 από τον ανάδοχο, που είναι ο οικονομικός φορέας «ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΙΩΡΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.».

Για την υλοποίηση του έργου υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠ.ΠΟ.Α.), της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Πελοποννήσου και της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας, ενώ, τονίζεται, οι διαδικασίες είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική και περιφερειακή περίοδο, με τον πρόεδρο της Κοινότητας Χριστιανούπολης, Χαράλαμπο Αλεξόπουλο, να είναι διαρκώς από κοντά για να επιτευχθεί η υλοποίησή του!

Του Ηλία Γιαννόπουλου