Λύση στο ζήτημα με τις καθυστερήσεις στη μετάκληση εργατών γης ζητούν οι αγρότες

Λύση στο ζήτημα με τις καθυστερήσεις στη μετάκληση εργατών γης ζητούν οι αγρότες

Στα νέα προβλήματα που προέκυψαν με τη μετάκληση εργατών γης για την απασχόλησή τους σε αγροτικές εργασίες στην Ελλάδα και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις διαδικασίες, αναφέρεται ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας με επιστολή του προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, η οποία κοινοποιείται και στον αρμόδιο υφυπουργό Ανδρέα Κατσανιώτη και τις Ελληνικές Πρεσβείες στην Ινδία και το Πακιστάν.

Παράλληλα, τονίζει ότι ο αγροτο-κτηνοτροφικός κλάδος βρίσκεται σε δυσμενή κατάσταση, με ανυπολόγιστες συνέπειες σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, προειδοποιώντας ότι «η παραγωγή αγροτικών προϊόντων δεν μπορεί ούτε να περιμένει ούτε να σταματήσει».

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, «η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Νέο Δελχί, πέραν της υποχρέωσης να εξυπηρετεί υποθέσεις Ινδών πολιτών που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για εργασία στην Ελλάδα, έχει την υποχρέωση να διεκπεραιώνει υποθέσεις και από τη γειτονική χώρα του Μπαγκλαντές, καθώς δε διαθέτει επίσημη ελληνική εκπροσώπηση (Πρεσβεία). Έως και σήμερα το σύνολο των αιτημάτων για την εξέταση των εγκεκριμένων φακέλων υπηκόων Μπαγκλαντές παραμένουν αδρανείς, με την αιτιολογία ότι λόγω φόρτου εργασίας δε δύναται να εξυπηρετηθούν, επ’ αόριστον».

Επιπλέον, όπως σημειώνει ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, στην ελληνική Πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ (Πακιστάν) υπάρχει μεγάλη αναμονή στην εξέταση των φακέλων με ακαθόριστο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή τους, υπενθυμίζοντας το αίτημα για τη χώρα του Μπαγκλαντές να υπάρξει άμεσα συνεργασία με Εξωτερικό Πάροχο για την έκδοση Visa εργασίας για την Ελλάδα.

Με βάση τα παραπάνω, καλούν τον αρμόδιο υπουργό να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, να δώσει σαφή κατεύθυνση και στόχο για τη διεκπεραίωση όλων των υποθέσεων και να επανδρωθούν οι υπηρεσίες στις πρεσβείες, όπου κριθεί απαραίτητο.