Μέχρι και την Πέμπτη το 16ο Παζάρι Αντικών στο Μεγάλο Καλντερίμι Κυπαρισσίας

Μέχρι και την Πέμπτη το 16ο Παζάρι Αντικών στο Μεγάλο Καλντερίμι Κυπαρισσίας

Καθημερινά λειτουργεί το 16ο Παζάρι Αντικών στο Μεγάλο Καλντερίμι της Πάνω Πόλης της Κυπαρισσίας το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη!

Η έναρξή του έγινε το βράδυ του Σαββάτου παρουσία του δημάρχου Τριφυλίας, Γεωργίου Λεβεντάκη.

Το Παζάρι είναι το μοναδικό περιοδικό υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα. Συνδιοργανωτές είναι ο δήμος Τριφυλίας με την Κοινωφελή του Επιχείρηση και ο Σύλλογος για την Προστασία & Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας. Καθημερινά οι επισκέπτες από τις 10.00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε αντίκες, παλιά ελληνικά έπιπλα, αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, πίνακες, δίσκοι από βινύλιο, παλαιά βιβλία, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα μικροπράγματα που είναι απλωμένα σε περίπτερα εμπόρων απ’ όλη την Ελλάδα!

Είναι μια αναβίωση της παλιάς αγοράς της Άνω Πόλης της Κυπαρισσίας στον φυσικό της χώρο, το λεγόμενο Σταυροπάζαρο. Η θέση ιδανική και ιστορική.

Το Μεγάλο Καλντερίμι είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά τμήματα του μεγάλου δικτύου λιθόστρωτων καλντεριμιών της Άνω (Παλιάς) Πόλης της Κυπαρισσίας (3 χιλιόμετρα περίπου συνολικό μήκος) και σώζεται στην καρδιά του παλιού εμπορικού κέντρου, του Σταυροπάζαρου, της παλιάς, αρχοντικής αγοράς που λειτουργούσε επί αιώνες στο ίδιο ακριβώς σημείο, σύμφωνα με τους συνδιοργανωτές.

Του Ηλία Γιαννόπουλου