Ο Σαμαράς ενισχύει και αναβαθμίζει τη λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας


Με δεδομένο το διαρκές και έντονο ενδιαφέρον του Μεσσήνιου τέως πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ενισχύεται και αναβαθμίζεται η λειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας και μάλιστα το αμέσως προσεχές διάστημα με τροπολογία και νομοθετική ρύθμιση πρόκειται να χαρακτηριστεί η Κυπαρισσία, στην οποία εδρεύει η Ν.Μ., ως άγονη και προβληματική περιοχή Α’ Κατηγορίας λόγω κοινωνικών, γεωγραφικών και συγκοινωνιακών συνθηκών, με ισχυρά και ελκυστικά, διοικητικά, οικονομικά και επιστημονικά κίνητρα στους ιατρούς.

«Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας βρίσκεται σε ανοδική φάση λειτουργίας τριών επιπέδων.
Το πρώτο επίπεδο είναι να μπορέσουμε να στελεχώσουμε το Νοσοκομείο με ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό.
Το δεύτερο επίπεδο είναι να μπορέσουμε να στηρίξουμε, ενισχύσουμε και αναβαθμίσουμε τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
Και το τρίτο επίπεδο είναι διορθώσουμε κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν καθώς και να φροντίσουμε για την επέκτασή του σε ένα κτίριο το οποίο θα μπορέσει να στεγάσει τις διοικητικές του υπηρεσίες οι οποίες τώρα στεγάζονται σε κτίρια εκτός νοσοκομείου.

Μέχρι σήμερα έχουμε προβεί στην πρόσληψη 7 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, ειδικευμένων, σε 3 προκηρύξεις που έχουν προηγηθεί.

Πριν λίγες μέρες προκηρύχτηκαν 3 θέσεις μόνιμων γιατρών για τη στελέχωση νευραλγικών τμημάτων της.

Αναλυτικά πρόκειται για μια θέση Παθολογίας με Β΄ βαθμό, μια θέση Αναισθησιολογίας με βαθμό Διευθυντή και μια θέση Νεφρολογίας με βαθμό Διευθυντή επίσης. Επίσης, αναμένεται άμεσα η έγκριση από το Υπουργείο Υγείας για την πρόσληψη ενός επικουρικού ιατρού ειδικότητος Παιδιατρικής. Σε λίγες μέρες θα αναλάβει ένας δεύτερος ιατρός οφθαλμίατρος, ο οποίος θα στηρίξει το Οφθαλμολογικό εξωτερικό ιατρείο και τα χειρουργεία της Οφθαλμολογικής κλινικής. Προγραμματίζεται στις 22 του μηνός να αναλάβει ο ιατρός και από 1η Σεπτεμβρίου αναμένεται και εκκινήσουν χειρουργικές επεμβάσεις καταρράκτη. Η Χειρουργική κλινική είναι πλήρως στελεχωμένη, έχουμε 4 χειρουργούς, 2 μόνιμους και 2 επικουρικούς. Αναμένεται η πρόσληψη 1 Χειρουργού εντός των επόμενων δεκαπέντε ημερών, Επιμελητή Β’. Και η πρόσληψη 1 Μαιευτήρα με Βαθμό Β’. η Ορθοπεδική μας κλινική λειτουργεί με 2 άριστους ιατρούς, οι οποίοι προσφέρουν τα πάντα στην περιοχή. Υστερούμε μόνο στην Παθολογική η οποία λειτουργεί μόνο με 2 ιατρούς, οι οποίοι υπερβάλλουν εαυτόν  για να μπορέσουν να στηρίξουν την Παθολογική κλινική καθώς και το Εξωτερικό Παθολογικό ιατρείο. Στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού υπάρχει μόνο 1 Συντονίστρια Διευθύντρια η οποία λειτουργεί σε μία βάρδια και είναι προφανές ότι θα πρέπει, με την προκήρυξη που “τρέχει”, να στελεχωθεί με 1 ιατρό προκειμένου να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε με δύο βάρδιες και να καλύψουμε τις ανάγκες της περιοχής. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η Ν.Μ. Κυπαρισσίας ενισχύεται σημαντικά με σκοπό την ακόμα μεγαλύτερη συνεισφορά της στον τομέα της Υγείας με την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών από άριστα καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό και με τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό. Γι’ αυτή την εξέλιξη θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το διοικητή μας, της 6ης ΥΠΕ, τον κ. Καρβέλη για τη συνεχή του συμπαράσταση. Ακόμη, θα πρέπει να πούμε ότι, αξιοσημείωτη είναι και η συμβολή και το συνεχές ενδιαφέρον του τέως πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά τόσο σε θέματα στελέχωσης, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και για τη βοήθειά του για την προμήθεια και της ιατροτεχνολογικής αναβάθμισης του νοσοκομείου. Ελπίζουμε να υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον και από ιατρούς προκειμένου να στελεχώσουν και να βοηθήσουν τη λειτουργία του νοσοκομείου στην επόμενη προκήρυξη». Ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε και στην προώθηση διαδικασιών για χαρακτηρισμό της Κυπαρισσίας, που εδρεύει η Νοσηλευτική Μονάδα, ως άγονη και προβληματική περιοχή Α’ Κατηγορίας για κίνητρα στους ιατρούς. «Παρατηρείται το γεγονός ότι πολλές προκηρύξεις βγαίνουν άγονες. Αυτό που, πιστεύω, πρέπει να γίνει είναι να χαρακτηριστεί η περιοχή σαν άγονη και προβληματική προκειμένου να μπει το νοσοκομείο σε μια Ζώνη Α που δίνει κίνητρα στους ιατρούς, οικονομικά, διοικητικά και επιστημονικά προκειμένου να προσληφθούν στο νοσοκομείο μας.

Γι’ αυτό το σκοπό έκανα αίτημα προς το υπουργείο Υγείας το οποίο είχε μια θετική εξέλιξη και αναμένεται νομοθετική ρύθμιση εντός Σεπτεμβρίου με καθοριστικό το ενδιαφέρον του τέως πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά», τόνισε συγκεκριμένα.

Του Ηλία Γιαννόπουλου