Οι Καλλιτεχνικές Σχολές της «Φάρις» επιστρέφουν στις αίθουσες!

Οι Καλλιτεχνικές Σχολές της  «Φάρις» επιστρέφουν στις αίθουσες!

Μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές, μικροί και μεγάλοι, παλαιότεροι αλλά και νεότεροι μαθητές των Καλλιτεχνικών Σχολών της «Φάρις», ετοιμάζονται να επιστρέψουν στις αίθουσες, καθώς τα μαθήματα για τη Δημοτική Σχολή Χορού, το Δημοτικό Ωδείο και το Εικαστικό Εργαστήρι πρόκειται να ξεκινήσουν την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου.

Όπως τόνισε, άλλωστε, ο πρόεδρος της «Φάρις», Παντελής Δρούγας, η φετινή αναμένεται να είναι μια ιδιαίτερα καλή χρονιά για όλους τους μαθητές και καθηγητές των Σχολών, αφήνοντας πια πίσω τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν την προηγούμενη διετία λόγω πανδημίας.

Δημοτική Σχολή Χορού
Με δύο νέα τμήματα ξεκινά τη φετινή χρονιά τα μαθήματά της η Δημοτική Σχολή Χορού, τα οποία αφορούν τόσο σε yoga ενηλίκων, που θα πραγματοποιείται καθημερινά πρωινές ώρες, όσο και σε ένα ξεχωριστό τμήμα σύγχρονου χορού αγοριών.

Όπως σημείωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια της Σχολής, Θώμη Σταμούλη, τα Τμήματα Μουσικοκινητικής Αγωγής, Μοντέρνου & Σύγχρονου Χορού, Κλασσικού & Σύγχρονου Χορού Ενηλίκων θα συνεχίσουν να λειτουργούν και φέτος, αποτυπώνοντας έμπρακτα και όλη την έμπνευση που έλαβαν από τη φετινή διεξαγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας
Παρότι η παρουσία του Δημοτικού Ωδείου της πόλης ήταν συνεχής καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, μέσα από τις συναυλίες που διοργανώθηκαν, εντούτοις τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές δηλώνουν έτοιμοι για την έναρξη της φετινής μουσικής χρονιάς.

Απευθυνόμενος, κυρίως, στους γονείς των νεαρών μαθητών, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου, Στάθης Γυφτάκης, υπογράμμισε ότι η ενασχόληση των ανθρώπων με τη μουσική είναι ένα εργαλείο χρήσιμο για όλη τους τη ζωή. Σκοπός δεν είναι μόνο η καλλιέργεια σπουδαίων μουσικών, αλλά ταυτόχρονα το Ωδείο να δώσει το ερέθισμα επαφής των μαθητών του με την καλή μουσική, μιας και «η μουσική τρέφει πραγματικά την ψυχή», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εικαστικό Εργαστήρι
Το μεγάλο εύρος ηλικιών των μαθητών, από 3,5 ετών, στα τμήματα του Εικαστικού Εργαστηρίου τόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Σχολής, Παναγιώτης Λαμπρινίδης, εν όψει έναρξης της φετινής χρονιάς. Για μια ακόμη χρονιά οι μαθητές των Τμημάτων Ζωγραφικής, Αγιογραφίας, Χαρακτικής και Κεραμικής θα επιστρέψουν στις τάξεις τους για να διδαχθούν πλάι στους καθηγητές τους, ενώ όπως τόνισε ο κ. Λαμπρινίδης, έπειτα από 2-3 έτη παρακολούθησης των Τμημάτων Αγιογραφίας ή Χαρακτικής, ανάλογα και με τη συμμετοχή του ίδιου του μαθητή, θα έχει αποκτήσει μια επαγγελματική βάση.

Παράλληλα, συνεχίζει να λειτουργεί το τμήμα προετοιμασίας των μαθητών για την εισαγωγή τους στις Ανώτατες Σχολές Καλών Τεχνών.

Κλείνοντας, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της «Φάρις», Παντελής Δρούγας, τα δίδακτρα για τη φετινή χρονιά παραμένουν ίδια, ενώ από το επόμενο έτος θα καταβληθεί προσπάθεια μείωσής τους, ανταποκρινόμενες οι Σχολές στη δυσκολία των καιρών.

Εγγραφές: καθημερινά από Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου (Δευτέρα – Παρασκευή, 16:00-20:00).
Χρ.Μ.