Παρεμβάσεις σε καθαριότητα και το πράσινο σε σχολεία της Καλαμάτας

Παρεμβάσεις σε καθαριότητα και το πράσινο σε σχολεία της Καλαμάτας

Πέραν των παρεμβάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στη συντήρηση των υποδομών στα σχολεία του Δήμου, σε εξέλιξη είναι και εργασίες καθαρισμού, συντήρησης και βελτίωσης του πρασίνου στις σχολικές μονάδες και πέριξ αυτών από συνεργεία αυτεπιστασίας της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών.

Παρεμβάσεις έχουν γίνει έως σήμερα στο 5ο Νηπιαγωγείο, στα 4ο, 8ο και 18ο Δημοτικά Σχολεία, σε 2ο, 3ο, 4ο, 6ο και 7ο (Πειραματικό) Γυμνάσιο, στο Ειδικό Σχολείο και σε 1ο, 2ο, 4ο και 5ο Γενικό Λύκειο.

Ανάλογες εργασίες θα συνεχιστούν σε όλα τα σχολεία έως την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

Για τις εργασίες που είναι σε εξέλιξη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αναστάσιος Σκοπετέας ανέφερε: «Καθημερινά με τα συνεργεία αυτεπιστασίας πρασίνου, τους εργολάβους που έχουμε σύμβαση, καταβάλλεται μια μεγάλη προσπάθεια για τη διαχείριση, τη συντήρηση και τη βελτίωση του πρασίνου στον αστικό ιστό.

Πέρα από τις καθημερινές παρεμβάσεις που είναι προγραμματισμένες από την υπηρεσία, τόσο στο κέντρο όσο, κυρίως στις γειτονιές της πόλης, την περίοδο αυτή έχουν ξεκινήσει εργασίες στα σχολεία μας προκειμένου να υπάρξει από τη δική μας πλευρά η καλύτερη προετοιμασία, ο ευπρεπισμός των χώρων, η καθαριότητα και να είναι όλα έτοιμα, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς».