Τα πέντε έργα που ξεκινούν το επόμενο διάστημα στη Μεσσηνία

Τα πέντε έργα που ξεκινούν το επόμενο διάστημα στη Μεσσηνία

Το βράδυ της Πέμπτης στην έδρα της Π.Ε. Μεσσηνίας βρέθηκε ο Παναγιώτης Νίκας για να υπογράψει πέντε συμβάσεις έργων που αφορούν το νομό μας.

Η ώρα που έγινε η συνέντευξη τύπου, ήταν απαγορευτική για τον  έντυπο τύπο , αφού έπρεπε να κλείσουμε το φύλλο της εφημερίδας.  Έτσι σήμερα παραθέτουμε τα έργα που υπέγραψε ο περιφερειάρχης.

Τα έργα
Πρώτη σύμβαση που υπέγραψε ο Π. Νίκας, αφορούσε την αναβάθμιση του Διοικητηρίου της Π.Ε.  Μεσσηνίας, προϋπολογισμού 10.472.034, 00 ευρώ με την ανάδοχο εταιρία να είναι η ΑΕΤΕΘ Α.Ε.

Κατά την υπογραφή του συγκεκριμένου έργου, ο κ. Νίκας δήλωσε ότι το κτήριο που είναι κατασκευασμένο εδώ και πενήντα χρόνια και υπέστη μεγάλες ζημιές από τους σεισμούς του 1986 και επισκευάστηκε μερικώς, αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια σοβαρά προβλήματα, χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το κόστος για τον κλιματισμό κάθε χρόνο στοιχίζει πάνω από 100.000 ευρώ.

Μιλώντας για τον αμίαντο που υπάρχει στο κτήριο, το χαρακτήρισε άρρωστο και επικίνδυνο για τους εργαζομένους. Δήλωσε δε, ότι η συγκεκριμένη υπογραφή της σύμβασης σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών του κτηρίου, που θα το μετατρέψουν σε ένα υπερσύγχρονο κτήριο, που κατά τον κ. Νίκα μπορεί να είναι το καλύτερο διοικητήριο της χώρας.

Ακόμα έκανε γνωστό ότι ένα μέρος του κτηρίου θα διατεθεί για τη στέγαση του κρατικού μηχανισμού, ενώ κλείνοντας ευχαρίστησε όσους βοήθησαν για αυτή την εξέλιξη.

Δεύτερο έργο που υπέγραψε και θα ξεκινήσει άμεσα, όπως και τα υπόλοιπα σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, είναι η βελτίωση – συντήρηση του δρόμου Μηλέα – Παναγιά Γιάτρισσα προϋπολογισμού 3.545.000, 00 ευρώ με ανάδοχο εταιρία την ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΙΤΣΗΣ – ΛΑΚΩΝ Α.Τ.Ε.

Ο κ. Νίκας ανέφερε ότι από εκεί και πέρα ο δρόμος είναι έτοιμος, έτσι υπάρχει μια ακόμα σύνδεση προς τη Λακωνία, κάτι που κατά τον ίδιο θα βοηθήσει και τον τουρισμό, αλλά και τους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής.

Το τρίτο έργο, που σύμφωνα με τον περιφερειάρχη μέχρι σήμερα έχει ταλαιπωρήσει αρκετό κόσμο, είναι το τμήμα 7η Εθν. Οδός- Πήδημα- Αρφαρά (Ασπροπουλιά) –

7η Εθν. Οδός, έργο προϋπολογισμού 277.000, 00 ευρώ που προβλέπει συντήρηση- βελτίωση  με ανάδοχο τον ΙΩΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΑΚΗ.

Το τέταρτο έργο που είναι συμπληρωματικό (προϋπολογισμού 21.281, 57 ευρώ – ανάδοχος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΚΑΞΑΣ Ε.Δ.Ε.), αφορά το λιμάνι της Καρδαμύλης,  που,  κατά τον κ. Νίκα, θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής.

Το έργο ολοκληρώνεται και θα εγκαινιαστεί μέσα στον Αύγουστο, ενώ προχωρά γρήγορα σύμφωνα με τον κ. Νίκα, η μελέτη για το λιμάνι της Στούπας και ίσως αυτή, παρουσιαστεί μαζί με τα εγκαίνια του λιμανιού της Καρδαμύλης.

Τελευταίο έργο, είναι και αυτό συμπληρωματική σύμβαση  αφορά τη συντήρηση- βελτίωση ορεινού δρόμου Γαϊτσών προς Καψοδεματούσα προϋπολογισμού 7.339,20 ευρώ με ανάδοχο τον ΙΩΑΝΝΗ ΛΑΜΠΟ.

Τι γίνεται με το Εύα- Λάμπαινα
Πέρα όμως από τα παραπάνω έργα, υπήρξε ερώτηση για το έργο Εύα- Λάμπαινα, το οποίο φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα και μάλιστα αρκετές φορές έχει γίνει ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης.

Ο κ. Νίκας απάντησε ότι έχει αποδειχθεί ότι πάντα υπάρχουν προβλήματα με τις μελέτες και τις συγκεκριμένες δεν τις έκανε η Περιφέρεια. Ετσι με το συγκεκριμένο έργο είναι η φάση προσπάθειας συνεννόησης με τον κόσμο, για τις απαλλοτριώσεις, με αρκετούς ήδη να έχουν  πληρωθεί.
Συμπλήρωσε ότι ήδη το ΕΣΠΑ πληρώνει, αλλά η εμπειρία του δείχνει ότι καλύτερα να πηγαίνεις έξω από χωριά παρά να πλαταίνεις δρόμους μέσα σε αυτά, διότι υπάρχουν δίκτυα και πάρα πολλά χρήματα θα δοθούν για το δίκτυο της Μεσσήνης, γιατί αν αυτό δε γίνει, θα συμβεί ότι συνέβη στο δίκτυο του Ναυπλίου.

Ακόμα ο κ. Νίκας πρόσθεσε ότι τώρα προέκυψε το παραπάνω ζήτημα, όπως και οι μετακινήσεις των στύλων της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.

Κλείνοντας επανέλαβε ότι βρισκόμαστε στη φάση των απαλλοτριώσεων, αλλά ήταν καθησυχαστικός ότι το έργο θα προχωρήσει.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση