Θεμιστοκλέους: Δεν χρειάζεται να παρακολουθούμε επισταμένα τον αριθμό των κρουσμάτων -Δεν απειλείται το ΕΣΥ

Θεμιστοκλέους: Δεν χρειάζεται να παρακολουθούμε επισταμένα τον αριθμό των κρουσμάτων -Δεν απειλείται το ΕΣΥ

Για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, εν αναμονή του επικαιροποιημένου εμβολίου, μίλησε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι αν και τα κρούσματα από Σεπτέμβριο αναμένεται να αυξηθούν δεν προβληματίζουν τους ειδικούς.

«Αυτή την στιγμή έχουμε μια επιπέδωση των κρουσμάτων τις τελευταίες δέκα ημέρες. Δεν έχουμε σημαντική πίεση στα νοσοκομεία», είπε.

Μιλώντας για τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας τόνισε ότι η σύσταση για τη μάσκα παραμένει: «Έτσι θα κινηθούμε από εδώ και πέρα. Η χώρα μας είναι από τις πιο συντηρητικές στα θέματα δημόσιας υγείας».

Θεμιστοκλέους: Να μην αναβάλλουν τον εμβολιασμό οι ευάλωτοι
Θέλοντας να περάσει το μήνυμα του εμβολιασμού ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι «οι ευάλωτοι και τα άτομα άνω των 60 ετών θα πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση και να μην το αναβάλλουν για το Σεπτέμβριο». Επίσης, σε περιπτώσεις συνωστισμού τα ευάλωτα άτομα -και όχι μόνο- θα πρέπει να φοράνε μάσκα.

Αναφορικά με τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι δεν προβληματίζουν τους αρμοδίους γιατί δεν απειλούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Ο κορωνοϊός θα μείνει σε αυτά τα επίπεδα. Μπορεί να έχουμε και αύξηση από Σεπτέμβριο, αλλά δε θεωρούμε ότι θα έχουμε πίεση στο ΕΣΥ», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον αριθμό των εβδομαδιαίων κρουσμάτων που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υποστήριξε ότι «δεν χρειάζεται να παρακολουθούμε τον αριθμό των κρουσμάτων τόσο επισταμένα όσο γινόταν τα προηγούμενα χρόνια». Και αυτό όπως υποστήριξε είναι γιατί έχει μειωθεί η επικινδυνότητα του ιού, ένα μεγάλος μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο και ένα μεγάλο ποσοστό έχει αποκτήσει ανοσία. Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, η επιδημιολογική κατάσταση αυτή την στιγμή δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Αλλάζοντας θέμα συζήτησης ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναφέρθηκε και στον «Προσωπικό Γιατρό», καλώντας τον κόσμο να εγγραφεί στη νέα αυτή πρωτοβουλία, λέγοντας ότι «είναι μια εύκολη και απλή διαδικασία». Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Προσωπικός Γιατρός είναι μια επιπλέον παροχή του υπουργείου Υγείας και δεν διαταράσσει τη σχέση ασθενή και ιατρού.

Πηγή: iefimerida.gr