Το Παράλιο Άστρος Κυνουρίας τρίτος σταθμός του Φεστιβάλ Γαστρονομίας

Το Παράλιο Άστρος Κυνουρίας  τρίτος σταθμός του Φεστιβάλ Γαστρονομίας

Το Παράλιο Άστρος Κυνουρίας θα αποτελέσει τον τρίτο σταθμό του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας, «Peloponnese Food Stories Ιστορίες ανθρώπων-γεύσεων-πολιτισμού», μετά την Αρεόπολη και την Κορώνη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7.00 μ.μ. στο ανοιχτό θέατρο Παράλιου Άστρους, σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, την Ένωση Ξενοδόχων Ανατολικής Αρκαδίας και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου.

Αναφορικά με την εκδήλωση η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Άννα Καλογεροπούλου, δήλωσε: «To Peloponnese Food Stories θέτει σε πρώτο πλάνο το γαστρονομικό πλούτο ολόκληρης της Περιφέρειας. Είναι άλλωστε υποχρέωσή μας να αναδείξουμε και να προωθήσουμε την αρκαδική γη και τα τοπικά προϊόντα, τα οποία αποτελούν τους πρεσβευτές μας».

Η κα Καλογεροπούλου συνέχισε επισημαίνοντας: «Μέσα από τις πρώτες ύλες εξωτερικεύεται ο πολιτισμός, η ταυτότητα και η ιστορία μας. Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Πελοποννήσου αποτελεί ένα μεγάλο σταθμό καθώς και μία μοναδική βιωματική εμπειρία. Η 3η εκδήλωση του Food Stories θα πραγματοποιηθεί στο Παράλιο Άστρος, έναν εξίσου δυνατό και πολλά υποσχόμενο τουριστικό προορισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Κλείνοντας σημείωσε ότι «στόχος μας είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων μέσα από τις οποίες συμμετέχουν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις και εμπλέκονται ενεργά οι τοπικές κοινωνίες!».