Βραδυφλεγής βόμβα σε κατοικημένη περιοχή της Μεσσήνης

Βραδυφλεγής βόμβα σε κατοικημένη περιοχή της Μεσσήνης

Με αγωνία και δυσαρέσκεια καταθέτω δημόσια την έκκλησή μου στο δημοτικό συμβούλιο Μεσσήνης, πριν ένα μήνα, διότι δυστυχώς δεν προέβησαν οι αρμόδιοι στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να απομακρυνθεί από την είσοδο της πόλης τεράστιος όγκος από κομμένους φοίνικες και συγκεκριμένα, στην οδό Πατατζή, στο δρόμο προς την Τρίοδο, κοντά στα Μπεζεστένια.

Στο σημείο αυτό βρίσκονται από την αρχή του καλοκαιριού και αποτελούν εύφλεκτη ύλη που σε ελάχιστο χρόνο θα απειλήσει κατοικημένη περιοχή και μεγάλο μέρος της πόλης.

Παράλληλα, αρχίζουν να συσσωρεύονται και σκουπίδια, με αποτέλεσμα ο χώρος εναπόθεσης να αποτελεί μια μεγάλη χωματερή. Τόσο στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και από τη δημόσια αυτή έκκλησή μου, είμαι κατηγορηματικός πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς και δίκαια ανησυχεί μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας, πέρα της εικόνας που αποτελεί εικόνα ντροπής.

Τέλος, αναφέρω πως η δυσαρέσκειά μου έχει να κάνει με το γεγονός πως παρά τις επισημάνσεις μου και την επιμονή μου στο δημοτικό συμβούλιο, δεν εισακούσθηκα, γεγονός που πρώτιστα φανερώνει τη σημασία που δίνεται στις παρεμβάσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο.

Να σημειωθεί δε το αυτονόητο πως στα δημοτικά συμβούλια καλούμεθα να επισημάνουμε και αιτήματα πολιτών, υπερασπιζόμενοι τον πολιτισμό της καθημερινότητας.

Του Γιάννη Λάσκαρη
Επικεφαλής Συνδυασμού – Δημοτικού Συμβούλου