Zanzibar: Ένα πραγματικό hidden gem

Zanzibar:  Ένα πραγματικό hidden gem

Στα κρυστάλλινα νερά της παραλίας Λάμπες, στη Μεθώνη, βρίσκεται το στρατηγείο του Χρήστου Χρονόπουλου.

Ένα πραγματικό hidden gem για τους λάτρεις της ατμοσφαιρικής μουσικής, της εκλεκτής οινοποσίας και του ποιοτικού φαγητού. Όσοι το επισκεφθούν για μια φορά, πάντα επιστρέφουν. Τόσο για την ηρεμία που προσφέρει, όσο και για την θερμή φιλοξενία του Χρήστου και της ομάδας του.

Το μενού στηρίζεται στα φρέσκα – ποιοτικά υλικά από τοπικούς παραγωγούς. Tο αποτέλεσμα είναι εμπνευσμένα πιάτα όπως Chicken Mojito, Amberjack Ceviche, Big Boss Burger κ.α τα οποία μπορείς να συνδυάσεις επιλέγοντας από την ενημερωμένη wine list που έχει επιμεληθεί ο Άγγελος Γιαννακόπουλος ή με ένα signature cocktail από τη λίστα που έχει ετοιμάσει ο Άκης Παπαγεωργίου.

Από τον κατάλογο του Zanzibar, ο Χρήστος ξεχώρισε τρία από τα πιο αγαπημένα του πιάτα και τα μοιράστηκε μαζί μας. Ξεκινήσαμε με καρπάτσιο τσιπούρας μαριναρισμένο σε χυμούς εσπεριδοειδών (ξύσμα lime, ξύσμα από λεμόνι , λεμόνι κομφί) κόκκινο & μαύρο πιπέρι και φυσικά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Συνεχίσαμε με τον βασιλιά της μπριζόλας Tomahawk μοσχαρίσια Black Angus 60 ημερών, συνοδευόμενη από πολύχρωμα ψητά ντοματίνια, Αμερικάνικες BBQ σως μουστάρδας της Νότιας Καρολίνας και barbeque σως με βάση την κέτσαπ από το Κάνσας. Το γεύμα ολοκληρώθηκε με ζουμερό και τρυφερό αρνίσιο κότσι Μπρεζέ, σιγομαγειρεμένο σε Cabernet Sauvignon κρασί και καπνιστή πάπρικα.

Αν σας ανοίξαμε την όρεξη, δεν έχετε παρά να το επισκεφθείτε. Και μην εκπλαγείτε αν δείτε δίπλα σας να γευματίζει κάποιος σταρ του διεθνούς Jet Set. Είναι σύνηθες.

3χλμ Μεθώνη-Φοινικούντα | Τηλ 2723 023024
f. Ζanzibar Βeach Βar | insta: zanzibarbeachbar