Αναχώρησε από την Καλαμάτα η αποστολή από το Λόουελ

Αναχώρησε από την Καλαμάτα η αποστολή από το Λόουελ

Τουρισμός και επιχειρηματικότητα τα θέματα της επίσκεψης στο Επιμελητήριο

Αναχώρησε χθες από την Καλαμάτα η αποστολή του  των ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Σεπτεμβρίου, με κάθε επισημότητα, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης η τελετή αδελφοποίηση της Καλαμάτας με την πόλη του Λόουελ.

Η αμερικανική αντιπροσωπεία που βρέθηκε στην Καλαμάτα αποτελούνταν από το δήμαρχο του Λόουελ Sokhary Chau, τον πρώην δήμαρχο William “Bill” Samaras, τον πολιτειακό γερουσιαστή των ΗΠΑ Edward Kennedy, την κοσμήτορα του Κολλεγίου Middlesex Dr. Judy Hogan, την αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Μασαχουσέτης Λόουελ Arlen Parquette, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Βασίλειο Καυκά και το μέλος της επιτροπής αδελφοποίησης της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, Δημήτριο Ματθαίο.

Το περασμένο Σάββατο έγινε περιήγηση στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας και “γνωριμία” με τοπικά προϊόντα, ενώ ακολούθησε επίσκεψη εργασίας στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Κατά τη συνάντηση υπήρξε συζήτηση για την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό, όπως και για την πιθανότητα απευθείας σύνδεσης αεροπορικώς της Βοστώνης με την Καλαμάτα.

Αυτό που επισήμαναν και οι δύο πλευρές είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει και νέα συνάντηση, ώστε να συζητηθούν με λεπτομέρειες τόσο τα θέματα τουρισμού όσο και αυτά της επιχειρηματικότητας, με έμφαση στην προώθηση ελληνικών προϊόντων στην αμερικάνικη αγορά.

Προχθές το πρόγραμμα περιλάμβανε επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Θουρίας και της Αρχαίας Μεσσήνης, ενώ υπήρξε παρουσία στην παρέλαση του Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας και συμμετοχή στην τελετή λήξης του στην Τέντα.