Απίστευτο το σύνθημα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

Απίστευτο το σύνθημα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτό που συνέβη στο φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του Τσίπρα, ξεπερνά και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε φωτεινή οθόνη είχαν προβάλει το σύνθημα «Μητσοτάκη γ…..»! Απίστευτο για πολιτική νεολαία κόμματος, που έχει μάλιστα κυβερνήσει, και ακόμα πιο απίστευτο, ο Τσίπρας δεν έδωσε εντολή να κατέβει το κατάπτυστο σύνθημα.

Το σύνθημα αυτό το βλέπουμε εδώ και καιρό να επανέρχεται με διάφορες ευκαιρίες.

Είναι φανερό ότι οι οργανωμένες ομάδες τρολ, που κάνουν αντιπολίτευση, κρίνουν πως τους είναι χρήσιμο. Στελέχη της αντιπολίτευσης είναι σαφές ότι αφήνουν κάποιους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά.

Ένα κομμάτι της κοινωνίας για διαφόρους λόγους αισθάνεται οργή, την οποία πρέπει να διοχετεύσει. Υπάρχουν, λοιπόν, πολιτικές δυνάμεις που υπολογίζουν ότι για να φτάσουν σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό ψηφοφόρων, τους χρειάζονται, δεν αρκούν οι «κανονικοί» ψηφοφόροι. Πρέπει να αθροίσουν και τους έξαλλους, που δεν είναι και λίγοι. Επιλέγουν, λοιπόν, να δώσουν χώρο και σε όποιον θέλει να εκφραστεί σύμφωνα με τις όποιες αξίες του και παράλληλα ανέχονται τις ακραίες συμπεριφορές οργανωμένων ομάδων

Τέτοια συνθήματα ξεφεύγουν από τα όρια της κακόγουστης πλάκας, τέτοιες συμπεριφορές πώς να αφήσουν τον κόσμο να ξεχάσει;

Γράφοντας τα παραπάνω, θυμήθηκα μία συνέντευξη του ιστορικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρου Δρίτσα, που είχε δώσει με αφορμή την πολυήμερη απεργία πείνας του Κουφοντίνα: «Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί, πιστεύω εγώ, από τη δράση αυτών των οργανώσεων. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη…». Χαμός, όπως καταλαβαίνετε. Η συνέντευξη είχε ηχήσει παντού.

Του Μιχάλη Βασ. Σούμπλη