Από σήμερα έως 4 Σεπτεμβρίου η έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον»

Από σήμερα έως 4 Σεπτεμβρίου  η έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον»

Τα ποιοτικά αγροδιατροφικά μας προϊόντα και ο ελληνικός λαϊκός πολιτισμός θα βρεθούν στο επίκεντρο της 9ης Παρουσίασης Αγροτικών και Τοπικών Προϊόντων «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» (2022).

Την παρουσίαση διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας και θα διεξαχθεί από σήμερα έως  και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και τιμώμενο προϊόν το σύκο.

Για την 9η Παρουσίαση Αγροτικών και Τοπικών Προϊόντων του Δήμου Καλαμάτας, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε: «Φέτος στο επίκεντρο της “Άρτος – Οίνος – Έλαιον” ως τιμώμενο προϊόν βρίσκεται το σύκο, το οποίο αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί ένα “διαμάντι” για τον τόπο μας”, επισημαίνοντας ότι ο πρωτογενής τομέας και η αγροτική παραγωγή αποτελούν προτεραιότητα για το Δήμο και τη Δημοτική Αρχή.

Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε επίσης, ότι ο Δήμος θα λειτουργήσει περίπτερο, όπου θα υπάρχει ενημέρωση για τη συμμετοχή της Καλαμάτας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2030, καθώς βασικός πυλώνας του ενδεικτικού στρατηγικού σχεδιασμού που υπέβαλε ο Δήμος στην Ε.Ε και εν τέλει αξιολογήθηκε θετικά, ήταν ο πρωτογενής τομέας.  

Σημειώνεται ότι σκοπός του επιτυχημένου θεσμού είναι η προβολή των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων, του λαϊκού πολιτισμού και των παραδόσεών μας.

Η «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» πλαισιώνεται από πλήθος παράλληλων καλλιτεχνικών και άλλων εκδηλώσεων.